tiistai 26. lokakuuta 2010

Marinoidut paprikat

3-5 Punaista ja keltaista paprikaa
Öljyä paistamiseen

Makea Balsamicomarinadi:
1-2 Murskattua valkosipulinkynttä
3 rkl Vaahterasiirappia
2 rkl Balsamicoa
1/2 tl Merisuolaa
1/2 tl Pippurisekoitusta
1/2 dl Perus kasviöljyä

-Huuhtele ja perkaa paprika. Leikkaa n. sentin paksuisiksi suikaleiksi
-Kuumenna pannulla pari ruokalusikallista öljyä, ja ruskista paprikoita n.10 min, kunnes paprikat ovat läpipehmeitä ja saaneet väriä
-Sekoita marinadiainekset jossain kipossa, ja nostele jäähtyneet, mutta yhä lämpöiset paprikat kulhoon. Kaada paprikoille marinadi, ja öljyliemi pannulta
-Sekoita paprikat marinadiin, anna marinoitua vähintään tunnin ajan välillä sekoittaen.

* Lähes kaikki mietoaromiset kasviöljyt sopivat tähän hyvin, eli ainakin oliivi-, pähkinä-, tai perus-rypsi-, tai rapsiöljyä voi kokeilla. Äläkä kokeile pähkinäöljyä mikäli olet yliherkkä tai allerginen pähkinöille!
Paprikat kannattaa laittaa marinadiin jo edellisenä päivänä jotta ne ehtivät oikein makuistua. Paprikat sopivat hyvin niin lämpimien ruokien, salaattien, kuin voileipienkin kyytipojaksi.

Paprikoiden marinadia kannattaa samalla ohjeella kokeilla myös kesäkurpitsalle, parsalle, munakoisolle, sienille ja erilaisille sipulille.

Ei kommentteja: