tiistai 4. elokuuta 2009

Sirbusca

Eli perunakeitto romanialaisittain. Hyvää ja helppoa :)

5 Isohkoa perunaa
1 Keskikokoinen sipuli
1 Keskikokoinen palsternakka
1 Porkkana
2 l Kasvislientä
1/2 dl Hienonnettua, tuoretta lipstikkaa
n.0,5-1 dl Hienonnettua, tuoretta persiljaa
Suolaa ja pippuria

-Pese, kuori ja perkaa vihannekset ja perunat
-Silppua sipuli, porkkana ja puolet palsternakasta hienoksi hakkeeksi
-Kuutioi loppu palsternakka ja perunat
-Mittaa liemi kattilaan, lisää lipstikka, kuumenna kiehuvaksi ja lisää vihannekset ja perunat
-Hauduta vihanneksia n.20-30 minuuttia, kunnes perunat alkavat pehmetä. Muussaa vähän perunoita liemeen keittokauhan ja haarukan avulla.
-Lopuksi lisää persilja, mausta suolalla ja pippurilla, ja hauduta vielä 10 min.

*Tämä keitto sopii hyvin tarjottavaksi hapanlimpun kera.
Palsternakan voi tässä korvata hyvin vajaalla 100 grammalla juuriselleriä.

Ei kommentteja: