torstai 8. syyskuuta 2011

Maadoittaminen

Pitkällisen pähkäilyn tuloksena totesin, että lienee varmaan parasta kirjoittaa tästäkin. Useimmat lukijani todennäköisesti jo tietävätkin asiasta, joten kerron vain lyhyesti pääpiirteitä tästä harjoituksesta:

Mitä se on?

Maadoittaminen eli maadoitus, kuten useimmat tietävät, on nimensä mukaisesti periaatteessa samanlaista kuin sähkötekniikassa; Tietyn, sähköisen/energisen osan liittäminen maahan johtimella. Hyvänä esimerkkinä ukkosenjohdatin.
Rituaalin jälkeisessä maadoituksessa, joka myös rituaalisena maadoituksena tunnetaan, käsitellään tietenkin noidan itsensä käyttämää energiaa, ja "johtimena" toimii noita itse.

Maadoitus suoritetaan aina itse taianteon/rituaalin jälkeen, viimeisenä. Jos työskentelet ympyrän sisällä, ei oikeastaan ole väliä, suoritatko maadoituksen ennen vai jälkeen ympyrän avaamisen. Maadoitus ympyrän avaamisen jälkeen tietenkin mahdollistaa sen että myös ei-toivotut energiasyöpöt voivat saada osansa vapauttamastasi energiasta. Maadoittaminen ennen avaamista taas voi jättää jotain ylimääräisiä energiajätteitä itse ympyrästä lillumaan ympärillesi ja kiinnittymään lähituntumaasi, etenkin, jos olet tottumaton itse ympyrän käsittelyssä.

Miksi Maadoittaa?

Maagisen rituaalin, tms. energiatyöskentelyn aikana noita kerää ympärilleen energiaa, ja maadoitus on tarpeen jotta erinäiset turhat energiajäämät vapautuisivat takaisin ympäristöön eivätkä jäisi paikalle pyörimään. Muista, että kaikki ylijäämä-, eli hukkaenergiat ovat aina luonteeltaan negatiivisia. Siksi moiset energiakertymät voivat aiheuttaa jämähtäessään hankaluuksia paitsi kehossasi (kuten ahdistusta ja maniaa, tukkoisuuden tuntua, erilaisia kiputiloja ja särkyjä, ja yleistä apatiaa.), kuin elinympäristössäsi, kuten tunkkaisuuden tai uhkaavuuden tunnetta, ja ongelmia kodin sähkölaitteiden kanssa. Myös lemmikkieläimet ja ruukkukukat ovat alttiita aistimaan muutokset ympäröivässä energiakentässä, ja muuten terveen ja hyvinhoidetun eläimen tai kasvin normaalista poikkeava käyttäytyminen voikin kieliä jonkin olevan pielessä. Maadoittaminen on siis tärkeä harjoitus joka auttaa tasapainottamaan niin omaa kuin ympäröivää energiatasoa. Maadoitettu energia päätyy maan kautta takaisin kiertoon ja jakautuu tasaisesti luontoon.

Jos olo vaikka muuten tuntuu ahdistavalta tai kummalliselta, tai tuntuu, ettet enää ole tervetullut omaan kotiisi, voi maadoituksen tehdä vaikkei olisikaan käsitellyt energioita tai (äh, inhoan tätä termiä) loitsinut pitkään aikaan. Outo olo voi siis johtua jo edellisellä kerralla nurkkiin jääneestä, maadoittamattomasta hukkaenergiasta. Tällaisella hukkaenergialla kun on taipumus imeä itseensä muitakin huonoja energioita, joita ehkä vapautat ympäristöösi vaikka riideltyäsi ystäväsi kanssa, koettuasi surun, tai päivänä, jolloin et vain viitsi tehdä mitään ja makaat laiskana sohvalla tiskivuoren lahotessa lavuaarissa. Näin pienikin hukkaenergiajäämä voi ajan kuluessa paisua ahdistavaksi massaksi negatiivista hukkaenergiaa.
Vaikket noita olisikaan, voi maadoitusta olla hyvä joskus kokeilla esim. paljon henkisiä tai fyysisiä voimia vaatineen suorituksen, tai riidan, tms. suuren tunnekuohun jälkeen, kysyyhän sekin sinulta paljon energiaa.

Kuinka se tehdään?

Et todellakaan tarvitse maadoitukseen mitään muita välineitä kuin oman kehosi ja mielesi. Et myöskään tarvitse mitään taikasanoja tai loitsuja, ja voit maadoittaa itsesi ihan missä ja milloin tahansa:

-Rauhoitu, ja hiljenny, kuin meditoisit. Voit istua tai maata maassa/lattialla, mikä vaan tuntuu parhaalta. Voit myös seisoa paikoillasi.
-Sulje silmäsi ja tiedosta ylimääräinen energia kehossasi.
-Kuvittele/visualoi sinulle sopivin tapa jolla energia poistuisi sinusta luonnollisimmin takaisin maahan; Valuuko se kuin vesi, tai hiekka tiimalasissa, vai virtaako se kuin sähkö tai kevätpuro? Muututko usvaksi ilmaan, tai mullaksi maan kanssa, vai kasvatatko juuret?
-Suorita maadoitus itsellesi sopivaksi visualoimallasi tavalla. Voit painaa kädet maahan, tai vain visualoida energian poistuminen kohdasta joka koskettaa maata (jokin osa kehostasi koskettaa aina maata ellet syystä tai toisesta satu olemaan painoton).
-Kun tunnet että ylimääräinen energia on valunut sinusta, hengitä syvään ja avaa silmäsi.
-Jatka tavalliseen tapaan :)

Tässä siis maadoitus peruspiirteittäin. Jätin ohjeet tarkoituksella tulkinnanvaraisiksi jotta kriittisimmätkin tekstin tulkitsijat käyttäisivät omaa päätään sen sijaan että marisisivat minulle jälkikäteen "Paremmin se toimii jos..", tai "Minä kyllä teen sen aina näin.." tai muuta yhtä avarakatseista. Kyllä te ymmärrätte, niin monta luutaa kuin noitaa. Maadoitukseen ei ole olemassa yhtä "oikeaa" tapaa, vaan jokaisella on jokin totuttu metodi. Yksi kuvittelee kehonsa puuksi jonka jaloista juuret johtavat energian maahan, ja toiset makaavat selällään ja antavat energian virrata yltään kuin vesi maan poveen. Pääasia että tunnet maadoituksen toimivan.
Itse painan kämmenet lattiaan ja annan ylijäämän virrata hanaveden tavoin lattiaan ja siitä talon rakenteisiin, ja sitä kautta maahan. Jos työskentelen ulkosalla, kädet voi painaa suoraan maahan itseensä, mutta kerrostalossa se on vähän hankalampaa ;)

*Jos tuo mainittu kodin ilmapiiri ei tunnu yhtään paremmalta maadoituksesi jälkeen, voi se johtua siitä että negatiivista energiaa vaan on kertynyt ympäristöön liikaa. Tällöin kodin puhdistukseen tarkoitettua maadoitusta kannattaa tehostaa esim. Kodin Puhdistus -rituaalilla.

5 kommenttia:

Heather Wielding kirjoitti...

Toimii myös kristalliauran tasapainottajana. Itse olin vähän pulassa kun jokaisen vastaantulijan energia tuntui kerääntyvän aiheuttamaan ahdistusta, mutta täältä löytyi taas apu. Kiitos kun jaksat kertoa ja opastaa. Vaikkei miussa noidan vikaa juuri olekaan, niin monesti on täältä löytynyt vastaus mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Irene Vermin kirjoitti...

Kiitoksia mukavasta palautteesta (ja auravinkistä), aina hauska jos kerrotaan että blogisisältöni on osoittautunut käyttökelpoiseksi :)

Unknown kirjoitti...

Kiitos postauksesta. Minulta kiireeseen ja vääränlainen elämään hukkunut maadoittaminen taito palaili mieleeni tämän luettuani. Olo oli jotenkin tukala ja päätin pitkästä aikaa kokeilla maadoitusta. Visualisoin jalkani syvälle maahan kasvaneeksi puunjuureksi ja annoin ylimääräisten energioiden valua sitä pitkin takaisin maahan. Jalassa tuntui ihan selvä paineen tuntu joka hetken päästä hellitti. Olo olihan keveämpi ja tulin entistä vakuuttuneemmaksi siitä että jo lapsena minua kiehtonut "noituus" on minulle se oikea tie. Etiäisten ja henkien tuntemisen lisäksi. Blogisi on todella mielenkiintoinen ja sitä lukiessa on vierähtänyt kohta vuorokausi. Kiitos mahtavista teksteistä, jotka toimivat minulle vanhan herättelijöinä
, uusien asioiden oppimisena ja suunnannäyttäjä, tässä oikeaksi kokemallani tiellä.

Nimetön kirjoitti...

Kokeilin edellis päivänä maadoitusta (kai ensimmäistä kertaa) metsässä. Pidin hetken puun rungosta kiinni, ajatellen kuinka energiat siirtyvät jalkojani pitkin kuin juuret. Aamulla heräsin järkyttyneenä painajaisista jotka uni tulkinnan mukaan olisi pitänyt maadoituksen mukana virrata energiana pois kehostani. Mitä tein väärin ja jos maadoitus ei auta kuinka puhdistan chakrani?

Aconitum kirjoitti...

Et välttämättä ole tehnyt mitään väärin, Anonyymi. Kuinka usein maadoitat? Mietin nimittäin, että ehkä kaikki energiakuona ei poistunut kehosta yhden maadoituksen aikana, ja ensimmäinen puhdistus tavallaan antoi tilaa syvemmille pinttymille nousta pintaan? Vähän samalla tavoin jumittuneet hartiat voivat vaatia useamman hieronnan ennenkuin kaikki lihaslukot saadan auki, ja niskakipu voi tällöin ensimmäisen hierontakerran jälkeen tuntua vielä pahemmalta kuin ennen.

Kokeile esim. rentoutumisharjoituksia ja kuulostele energioitasi, josko sieltä vielä löytyisi puhdistettavaa, ja toista maadoittaminen tarvittaessa. Chakrapuhdistus auttaa, yksinkertaisimmillaan chakrat avataan rentoutuksessa meditoimalla, ja visualoidaan kirkas valo (esim. pallona), joka yksi kerrallaan imee chakroista pinttymät itseensä, jonka jlkeen valopallon voi ajatella poistuvan ulos ja hajoavan vaikka aurinkoon missä chakrakuonatkin palavat poistiehensä.
Lopuksi sulje chakrat taas järjestyksessään, rentoudu vielä hetki, ja olet valmis :)