torstai 7. heinäkuuta 2011

Romanialainen Perunasalaatti

6 Isohkoa perunaa
2 Punaista paprikaa
1 Punasipuli
2 Kananmunaa
Paprikajauhetta
Suolaa ja pippuria

Kastike:
3/4 dl Oliiviöljyä
Reilu desi omena- tai siideriviinietikkaa
1 dl Hienonnettua, tuoretta persiljaa
2 rkl Sokeria
1 rkl Paprikajauhetta

-Valmista kastike n. tuntia ennen salaattia
-Sekoita ainekset johonkin tölkkiin, sulje napakasti, ja hölskytä sekaisin
-Kastikkeen voit valmistaa jo edellisenä iltana. Hölskyttele silloin tällöin

-Kuori sipuli, huuhtele ja perkaa paprikat, pese perunat
-Suikaloi paprikat ja sipuli ohuiksi suikaleiksi
-Keitä munia n.10 minuuttia, jotta myös keltuainen on kiinteä
-Keitä perunat kypsiksi, kuori ja viipaloi mahdollisimman lämpiminä
-Laita perunaviipaleet laakeaan kulhoon, mausta perin kerroksen välein suolalla ja pippurilla
-Peitä viipaleet sipulisuikaleilla, ja asettele paprikasuikaleet sipulin päälle
-Kaada kastike kulhoon ainesten päälle, peitä kulho kevyesti lautasella tai kannella ja laita salaatti tekeytymään jääkaappiin n. tunnin ajaksi
-Ennen tarjoilua kuori ja viipaloi kananmunat, ja asettele munaviipaleet salaatin päälle
-Sirottele salaatin päälle vielä kerros paprikajauhetta (n.2-4 rkl)

*Salaatin voi tehdä myös uusista perunoista, joita ei tietenkään tarvitse kuoria. Uusia perunoita tarvitaan vähän enemmän kun ne ovat yleensä sangen pieniä, n.16 kpl riittää hyvin.
Kuvan salaattiin ei ole vielä lisätty paprikajauhetta, sillä mielestäni kokonaiskuva välittyy näin selvemmin :)

Ei kommentteja: