3-4 Raparperinvartta
Reilut 2 1/2 dl sokeria
2 tl Vaniljasokeria
1 dl Markissulaa
2 dl Mantelimaitoa /tai soijamaitoa)
4 1/2 dl Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
-Pese raparperinvarret ja paloittele sopivan kokoisiksi
-Laita uuni lämpeämään 175'C asteeseen
-Sekoita jauhot ja leivinjauhe
-Vatkaa markissula ja sokeri kuohkeaksi
-Kaada joukkoon puolet mantelimaidosta, vatkaa sekaisin
-Vatkaa jauhot taikinaan n.kolmessa erässä, lorauta joukkoon aina välissä mantelimaitoa. Sekoita hyvin.
-Vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla, ja kaada taikina pellille, levitä tasaiseksi
-Sirottele päälle raparperinpalat, ja sirottele päälle vielä 1 rkl sokeria
-Paista 175'C n.10-15 min, tai kunnes piirakka on kauniin kullanruskea
-Ota piirakka uunista ja sirottele päälle vielä pari ruokalusikallista sokeria. Jäähdytä, tarjoile.
*Tarjoile raparperipiirakka vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. Raparperipiirakka maistuu myös sellaisenaan raikkaan mehun tai kahvin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti