keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Sipulinen Voikastike Uusille Perunoille

Ihana ja yksinkertainen lisuke uusille potuille.

150-200g Voita (tai margariinia vegeille)
Nippu uusia sipuleita tai 4 keskikokoista sipulia
Vajaa 1 tl suolaa
Hienonnettua, tuoretta persiljaa ja/tai ruohosipulia maun mukaan

-Kuori/perkaa sipulit, suikaloi
-Hienonna yrtit
-Leikkaa voi tai markis suoraan kattilaan, lisää sipulisuikaleet, kuumenna kiehuvaksi
-Vähennä lämpöä ja hauduta sipuleita rasvassa kunnes ne pehmenevät ja muuttuvat läpikuultaviksi
-Mausta suolalla
-Lisää tuoreyrtit, käännä levy pois päältä, ja jatka hauduttamista kunnes seos ei enää poreile/osoita kiehumisen merkkejä
-Tarjoile uusien perunoiden kera

*Ja eikun syömään :) Uudet potut ovat kyllä herkkua ihan sellaisenaankin, markisnokareen ja suolan kanssa. Myös tilliä kannattaa kokeilla. Jos tilli ei heti herättäisikään luottamusta, kokeile sitä vaikkapa majoneesin, tämän kastikkeen höysteenä persiljan tai ruohosipulin sijaan, tai tsekkaa tillikastike uusille perunoille. Myös lipstikka ja kirveli sopivat tähän, mutta makusekamelskan välttämiseksi suosittelen maustamaan kastikkeen max. kahdella eri tuoreyrttillä.

Ei kommentteja: