1 Keskikokoinen kesäkurpitsa
Oliiviöljyä
Suolaa
-Viipaloi kesäkurpitsa ohuehkoiksi viipaleiksi ja itketä viipaleet. Valmista yrttiöljy tällä välin
-Huuhtele viipaleet ja maista suola. Pieni suolaisuus kuuluu asiaan, mutta huuhtele liikasuolaisia viipaleita tarvittaessa lisää)
-Puristele huuhdellut viipaleet kuiviksi kämmenten välissä ja laita kuivumaan/odottamaan vaikka keittiöpyyhkeen päälle
Yrttiöljy:
1/4 dl Hienonnettua Mäkimeiramia
1/4 dl Hienonnettua Basilikaa
1/4 dl Hienonnettua Salviaa
1/4 dl Hienonnettua Persiljaa
3 Paloiteltua valkosipulinkynttä
Ripaus rouhittua mustapippuria
1/2 dl Oliiviöljyä
-Laita yrtit ja valkosipulinkynnet mortteliin, ja hienonna kunnes seos on tahnamaista.
-Lisää pippuri, lorauta joukkoon hieman öljyä ja sekoita hyvin
-Kuumenna teflonpannulla tilkka oliiviöljyä ja paista kesäkurpitsa viipaleet kolmessa tai neljässä erässä pehmoisiksi. Nosta aina edellinen satsi erilliselle lautaselle odottamaan. Ruskistuminen ei haittaa mutta varo etteivät viipaleet pala
-Kun viimeinen kesäkurpitsaerä on valmis, nosta pannu levyltä, laita jo paistamasi viipaleet takaisin pannulle, ja kaada yrttiseos viipaleiden päälle. Sekoita hyvin
-Anna tekeytyä pieni hetki, ja tarjoile vaikkapa patongin, salaatin, couscousin, pastan tai perunoiden kera. Lisää suolaa tarvittaessa.
*Tarjoile lisukkeena. Paistettu kesäkurpitsa on kyllä todella herkullista ihan sellaisenaan, vaikka pienenä välipalana. Mikäli kaikkia yrttejä ei ole saatavilla, korvaa lajikkeita sen mukaa mitä löytyy. Kokeile esim. Timjamia, Meiramia, Kirveliä ja Ruohosipulia, Poimulehteä, Siankärsämöä.. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti