Raita on intialainen, maustettu jogurttikastike. Jota tarjotaan yleensä viilentävänä lisukkeena mausteisten curryruokien keralla. Tunnetuin ja stereotyyppisin taitaa olla kurkkuraita, josta itsekin pidän eniten. Tällä ohjeella olen itse aina onnistunut:
3 dl Maustamatonta soijajogurttia
n. 1/2 Pieni tuorekurkku
1/2 Sokeria
1/2 tl Suolaa
n.1 rkl Hienonnettua, tuoretta korianteria
Ripaus jauhettua jeeraa
Ripaus paprikajauhetta
Ripaus mustapippuria
-Huuhtele ja raasta kurkku. Kaada astian pohjalle valunut kurkun neste pois, ja lisää kurkku jogurttiin. Kurkku saa olla kosteaa, eli ei tarvitse puristella kuivaksi :)
-Sekoita myös loput mausteet jogurttiin.
-Peitä astia kelmulla tai kannella, ja anna tekeytyä/jäähtyä jääkaapissa n. 1/2 tuntia ennen tarjoilua.
*Tarjoile mausteisten itämaisten ruokien, ja vaikka roti-leivän lisukkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti