Tämä on ehdottomasti yksi parhaista kakkuohjeistani, ja yleensä leivon tätä talven puoliskon sapatteihin:
2 dl Sokeria
2 Kananmunaa
100g Voisulaa
1 1/2 dl Maitoa
1 tl Vaniljasokeria
4 rkl Tummaa kaakaojauhetta
4 rkl Tummaa, raastettua suklaata
2 1/2 dl Vehnäjauhoja
2 tl Soodaa
1 dl Hapankermaa tai smetanaa
-Sekoita jauhot ja sooda
-Sekoita vaniljasokeri, kaakaojauhe ja suklaa maitoon
-Vaahdota munat ja sokeri
-Lisää voisula koko ajan sekoittaen
-Lisää maitoseos koko ajan sekoittaen
-Lisää kuivat aineet vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen ja lopuksi lisää hapankerma.
-Paista rengasvuoassa 175'C 45 min.
*Tämä kakku voi vaikuttaa "löysähköltä" vielä kun otat sen uunista, älä siis säikähdä. Anna kakun jäähtyä rauhassa, niin saat todella kuohkean lopputuloksen. Valmiin kakun voit kuorruttaa halutuksi esim. sulatetulla suklaalla, mutta itse suosin vain lumisen näköistä, päälle siroteltua tomusokeria, kuten kuvassa :) Kakku on parhaimmillaan vielä hieman lämpimänä. Tarjoile vaikka maustetun kahvin tai kaakaon kyytipoikana.
Monissa nykyisissä rengasvuoissa on tarttumaton pinnoite. Mikäli käytät wanhan ajan alumiinivuokaa, voitele vuoan sisäpuoli ennen käyttöä voinokareella, ja sirottele vielä korppujauholla. Mikäli sinulla ei satu olemaan korppujauhoa, kuivaa pari leipäviipaletta uunissa (125'C n.15 min), tai käytä valmiiksi pussiinsa kuivahtanutta känttyä. Murustele kuiva leipä esim. morttelissa, tai muovipussissa (taputtele murut tasaiseksi kaulimella tai vaikka kasarinpohjalla).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti