perjantai 18. joulukuuta 2009

Pikari

Pikari on feminiininen esine, joka symboloi vesielementtiä, ja syksyä. Astiana malja on myös eräänlainen symbolinen kohtu, jossa energia kasvaa ja kehittyy. mm. Viini muuttuu maljassa pyhitetyksi ja vesi siunatuksi.
Pikari on paitsi astia rituaalijuomille, myös malja muille tärkeille nesteille, kuten suolavedelle, joka sitten vaikka pirskotellaan asunnon nurkkiin (tms.) puhdistaen negatiivisia vaikutuksia.
 
Pikari eli malja lienee etenkin ritualistisessa noituudessa (esim. wicca ja monet noitaryhmät) yleisimpiä välineitä, mutta myös yksityisnoita/pakana voi omistaa taianteoissa käytettävän pikarin. Pikariin kaadetun nesteen pinnasta voi esim. tarkastella salattuja asioita tai metsäretkellä pikarilla voi kippistää luonnonhengille.
Malja voi oikeastaan olla mitä materiaalia tahansa, vaikkakin toki luonnonmateriaali mielestäni hakkaa muovin mennen tullen. Itse suosin metallia, lähinnä siksi että otan joskus välineeni mukaan kesämökille, ja metalli kestää reissussa ehkä keramiikkaa paremmin.
Pikari on käyttäjälleen henkilökohtainen oli käyttäjä sitten yksityishenkilö tai noitapiiri, eikä maljaa pidä käyttää muuhun kuin taiantekoihin ja rituaaleihin.

Maljat tunnetaan myös yhtenä tarokkikorttien neljästä maasta, joka liitetään tunteisiin, intuitioon, ja ihmisten välisiin suhteisiin.

Ei kommentteja: