maanantai 1. marraskuuta 2010

Kekripipareita

Halloween-postaukseni taitaa tulla vähän myöhässä, mutta, laitan tänne kuitenkin ihanan pikkuleipäohjeen kaikille kotikokeille :) Taikinaa on helppo muokata- ja muotoilla halutuksi, ja kuvassa siis minun Jakoaikani Halloween-versio kyseisistä leivoksista:

n. kahteen pellilliseen tarvitaan:

5 dl Vehnäjauhoja
1/2 tl Leivinjauhetta
1/2 tl Suolaa
100 g Voisulaa
1 1/2 dl Sokeria
1-2 tl Vaniljasokeria
1 Kananmuna

*Lisäksi n. 1 dl tummaa kaakaojauhetta

-Sekoita ensin jauhoihin leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola
-Sekoita sitten sokeri, voisula ja kananmuna erillisessä kulhossa
-Lisää jauhot kananmunaseokseen, sekoita hyvin kunnes taikina on tasaista ja pehmeää
-Kääräise taikina Elmu-kelmuun tai muovipussiin, ja jäähdytä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

-Jaa taikina puoliksi. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhetta, niin saat tumman taikinan. Laita kaakaotaikina jääkaappiin kun vaivaat vaaleaa taikinaa.
-Kaulitse taikina n.1 cm:n paksuiseksi levyksi, ja ota halutulla muotilla kuvioita, laita valmiit kuviot leivinpellille, jossa voit muotoilla niitä vielä ennen uuniin laittoa.
-Paista valmiit keksit 175'C n 10 min.

*Ole varovainen, ettei vaalea taikina pääse ruskistumaan liikaa uunissa. Hyvin ohuet ja pitkät yksityiskohdat myös palavat herkemmin.
Valmiita pikkuleipiä voi kuorruttaa halutessaan pipareiden tavoin. Voit myös maustaa valmiita taikinoita sopivilla mausteilla, esimerkiksi kaakaotaikinaan sopivat kaneli ja fariinisokeri, vaaleaan taikinaan mm. hunaja ja inkiväärijauhe.

Ei kommentteja: