keskiviikko 25. elokuuta 2010

Ananaksen paistaminen

Tai oikeammin; "ananaan paistaminen", mutta ketä haittaa? Paistettu ananas sopii lisukkeeksi monenlaisiin ruokiin, kuten hampurilaisiin, salaatteihin, ranskalaisiin perunoihin ja likipitäen kaikkeen missä on mukana grilliruoan tuntua:

Tarvitset:
Ananasrenkaita
Rypsiöljyä
Paistinpannun (miel. Teflon)

-Valuta ananaat
-Lorauta vähän öljyä pannulle, kuumenna
-Laita ananaat pannulle, jätä kuitenkin tilaa kääntää ne. Standardikokoiselle paistinpannulle mahtuu kerrallaan paistumaan n.6-7 ananasrengasta

-Paista ananaita ensin n.5 min. ja käännä ne (Pinnan pitäisi näyttää vaalealta mutta paistuneelta). Paista vielä 5 min. ja käännä ne uudelleen (Pinta pitäisi nyt olla ruskeampi).
-Paista vaaleaa pintaa n. 3 min, sillä kun ananas alkaa ruskistua, se tekee sen todella nopeasti.
-Kun ananaat ovat valmiit, nosta pannu pois liedeltä ja nosta renkaat tarjoiluvadille tms.

*Ananaita ei ole tarkoitus kärtsätä pikimustiksi, sillä ruskeassa, liian paistuneessa ananaassa voi olla hieman katkera maku.

Ei kommentteja: