maanantai 26. heinäkuuta 2010

Täyteläinen pinaattikeitto

n. 300 g Pinaattia (tuore tai pakaste)
n. 2 1/2 dl Vegesmetanaa
1 Iso sipuli hienonnettuna
2 Murskattua valkosipulinkynttä
3 dl Vettä tai Kasvislientä
2 dl Kaurakermaa
Loraus öljyä
2-3 rkl Vehnäjauhoja
Suolaa ja pippuria

Lisäksi:
Paistettuja tofukuutioita

-Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuli ja sipuli. Kuullota kunnes seos muuttuu läpikuultavaksi ja lisää pinaatti (paistele kunnes pakastepinaatti sulaa)
-Lisää jauhot, sekoita hyvin, ja lisää vesi tai kasvisliemi ja hieman pippuria
-Keitä miedolla lämmöllä n.10 min ja lisää kaurakerma. Keitä vielä hetki kunnes koostumus vaikuttaa sopivalta. Tarkista suola, lisää tarvittaessa. Käännä levy pois päältä
-Lisää lopuksi vegesmetana, ja sekoittele kunnes keitto ei enää kiehu
-Tarjoa lisäksi paistettua, kuutioitua tofua.

*Tällä kertaa käytin vaivatonta pakastepinaattia. Mikäli käytät tuoretta pinaattia, kiehauta pikaisesti, leikkaa se hienoksi, ja soseuta tasaiseksi parissa desissä vettä (muista vähentää jo käyttämäsi vesimäärä lisätessäsi vettä kattilaan) kanssa vaikka blenderillä. Pakastepinaatti on yleensä valmiiksi hienonnettua joten sen voi lisätä jäisenäkin, ilman esivalmisteluja.
Tofuksi tähän voi kokeilla myös paistettua savutofua, ja tofun sijaan kannattaa kokeilla myös paahdettuja krutonkeja ;)

Ei kommentteja: