maanantai 12. huhtikuuta 2010

The Good Cat Spell Book

Gillian Kempin "The Good Cat Spell Book" on yksi lempikirjoistani. Kyseessä on noidan, kenties stereotyyppimäisen, tunnetulle familiaarille, eli kissalle omistettu loitsukirja. Kirjassa esitellään erilaisia taikoja ja loitsuja joita voi tehdä yhdessä oman familiaarin kanssa, tai hänen avustuksellaan; kissan osallistuminen on siis kirjoitettu joka taiantekoon mukaan tavalla tai toisella. Kirjassa on mm. yhteistä ymmärrystä syventäviä, keskinäistä sidosta vahvistavia, ja eroa lievittäviä taikoja. Loitsut eivät ole vaikeita eivätkä vaadi mitään ihmeaineksia. Hankalimmasta päästä saattaa olla monissa taioissa mainittu Kissanminttu-kasvi (lat. Nepeta Cataria).

Kirjassa on kaikenlaista muutakin kivaa luettavaa, kuten kissan historiaa lemmikkinä, jotain tarinaa egyptiläisestä kissanpalvonnasta, kissahoroskooppi, kissoihin usein liitettyjä uskomuksia ja kissatyypit.
Teos on englanninkielinen, ja saattaa kaivata tottumattoman avuksi perus-sanakirjaa. Kirjan mukana tulee lisäksi kissaoraakkeli-kartta, jonka avulla voi kisukaverin kanssa selvitellä vaikkapa mystistä tulevaisuutta..
122 sivua.

Eläinystävät (joihin itsekin kuulun) älkööt pelästykö; Tästä kirjasta ei eläinrääkkäystä löydy. Ei lemmikkiä voi pakottaa kirjassa esiteltyihin asioihin, ja jos kisu on oppiakseen, tahto tulee kyllä häneltä itseltään. Oma kissanikin aina tavallaan "osallistui" taiantekoihini ja harjoituksiini, joka kerta kun hiljennyin alttarini ääreen, se tuli viereen kököttämään, eikä liikahtanutkaan ennenkuin oli loitsut hoidettu ;D

+Kauniisti kuvitettu.
+Kirjan sivuilla kaunis värimaailma mustavalkoteokseksi.
+Kovakantinen.

-Ehkä asteen perusenglantia vaikeampi, mutta maksaa vaivan.
-Ei kannata hankkia ellei sinulla ole kissaa.

Ei kommentteja: