keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Tuorekurkku (Cucumis sativus)

Tuorekurkkua on aina hyvä pitää jääkaapissa, mielestäni se on paras (ja taatusti yksinkertaisin) kasvonaamio ikinä. Häivyttää tummat silmänaluset, hälventää juonteita, elvyttää väsyneen ihon. Todellakin, ei kukaan voi olla niin kiireinen, ettei olisi kahtakymmentä (20) minuuttia päivästä maata sohvalla kurkkuviipaleet naamalla? Minusta on ihanaa laittaa taustalle jokin kiva sävelmä soimaan, asettua makuulle, laittaa kurkut naamaan, rentoutua, ja antaa ajatusten vaellella.

Tuorekurkku on valtaosin nestettä, se kosteuttaa ja elvyttää kuivaa ja väsynyttä ihoa. Kurkku ei siis ime ihosta mitään, vaan iho imee kurkusta kosteutta. Siksi kurkkuviipaleet tuntuvat kuivilta ja nahkeilta jälkeenpäin. Kurkku sopii kosteuttajaksi erityisesti rasvoittuvalle iholle, sillä se ei sisällä rasvaa, eikä näin ollen muodosta iholle hautovaa kalvoa, kuten monet purkista saatavat kosteusvoiteet (oli sitten puhe rasvasta tai geelistä) saattavat tehdä.

Kurkku viipaloidaan ohuiksi siivuiksi, ja laitetaan viipaleita puhtaalle iholle. Annetaan vaikuttaa n.20 min. Jos hoidettava iho-alue on laajempi, kurkun voi raastaa jolloin myös siitä erittyvä neste käytetään. Mikäli iho jää nahkeaksi kurkun poiston jälkeen, ihoa voi pyyhkiä kevyesti vaikka pehmeällä paperinenäliinalla.
Kurkku toimii hyvänä pohjana kaikenlaisille naamioille ja kasvovesille. Kurkkuraaste valutetaan, ja raasteeseen sekoitetaan esim. haluttuja yrttejä. Valutetun kurkkumehun voi käyttää pikahoitona vaikka kuiville käsille.

Kylmillä kurkkuviipaleilla voi hoitaa myös auringonpolttamia, pieniä palovammoja, kuivettumia, ja atooppista ihoa. Tuorekurkku sopii siis pitkälti samaan kuin aina mainio Aaloe (Aloe Vera), vaikkei olekaan mikään varsinainen rohdoskasvi.
Kurkku sopii tottakai myös naposteltavaksi ;)

1 kommentti:

AAMU kirjoitti...

Löytyypäs tutusta kurkusta viljalti ominaisuuksia, tuo atooppisen ihon hoito kiinnostaa sattuneesta syystä erityisesti. Pitääpä kokeilla.