Tämä on helppo mutta täyttävä välipala, jota voi helposti varioida omaan makuun sopivaksi :)
Suunmukaista leipää viipaleina (tässä Grahampaahtoleipää)
Tuorejuustoketta maun mukaan
Tuoreita yrttejä (oman mieltymyksen tai saatavuuden mukaan)
Tuoretta valkosipulia
Suunmukaisia vegepihvejä
Béchamel-kastiketta
Mustapippuria, tms. suunmukaista pippuria myllystä
Öljyä paistamiseen
-Paista pihvejä n. 2 min. molemmilta puolin, kunnes pihvit ovat lämmenneet tai kypsiä
-Voit paahtaa leivät jos haluat, mutta se ei ole välttämätöntä
-Voitele leipäpalat juustokkeella, hienonna leivälle vähän valkosipulia, ja rouhi päälle hieman pippuria
-Hienonna yrtit, ja ripottele yrttisilppu tasaisesti leiville juustokkeen päälle
-Leikkaa pihvit puoliksi, ja asettele palat leipien päälle. Jos pihvit ovat isoja, ei tarvitse puolittaa. Kruunaa leipä parilla ruokalusikallisella kastiketta, ja koristele halutessasi yrtinoksalla.
*Jos tykkäät mausteisemmasta leivästä, puserra muutama tippa sopivan kipakkaa chilikastiketta Bechamelin päälle koristeeksi ;)
Yliherkät ja allergikot voivat tietenkin jättää tästä valkosipulin pois.
Voit hyvin laittaa leiville niin itse tehtyjä-, kuin einespihvejäkin. Esim. eilisen tähteet sopivat tähän hyvin, senkuin vaan lämmität pihvit pikaisesti. Itsetehdyt pihvit ovat toki parhaita, mutta kun joskus laiskottaa.. Itse käytin tähän jo-suosikiksi-vakiintuneita Hälsan's Kök:in soijapihvejä. Tähän sopivat hyvin myös esim. tofu-, soija-, juuresraaste-, tai quorn-pihvit. Muistathan kuitenkin, etteivät quornpihvit ole vegaanisia.
Jos muuten valmistat kastikkeen varta vasten näille leiville, jätä se hieman tavallista paksummaksi, niin se pysyy paremmin leivillä ruokailun ajan :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti