Eli Vuodenvaihteen nuudelit japanilaisittain. Ohjeesta tulee kaksi annosta.
200g Soba-nuudeleita
Vajaa litra suunmukaista dashia
2 rkl Soijakastiketta
2 rkl Sakea
3 rkl Miriniä
Suolaa
Täytteet/pinnalle:
2 rkl Kuivattua Wakame-levää
2-3 Viipaletta hyvin esikäsiteltyä tofua
Hienonnettua kevätsipulia
Shichimi Togarashia
-Liota wakame, esikäsittele tofu, ja hienonna kevätsipuli. Puristele pehmennyt levä kuivaksi käsin
-Kiehauta dashi, ja lisää soija, sake, mirin, ja suola. kiehauta taas, ja maista. Lisää tarvittaessa miriniä tai suolaa
-Kuumenna vettä toisessa kattilassa, ja keitä nuudelit kypsiksi. Siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä käsillä kevyesti hangaten niin, että limaisuus katoaa nuudeleista
-Annostele nuudelit kahteen kulhoon, ja kaada päälle kuumaa lientä niin että nuudelit nippa nappa peittyvät
- Annostele nuudeleille levää, tofuviipaleita, ja hienonnettua kevätsipulia. Sirottele päälle hieman shichimi togarashia ja tarjoile tuoreeltaan.
*Soba-nuudeleiden nauttimisen vuodenvaihteessa uskotaan tuovan hyvää onnea alkavalle vuodelle. Perinteisesti tämän ruoan kanssa tarjotaan viipaloitua kamaboko-kalakakkua, mutta olen korvannut sen tässä vegaaniversiossani tofulla. Voit käyttää tähän tavallista puuvillatofua (kuvassa) joskin silkkitofu toimii mielestäni paremmin.
Shichimi togarashi on japanilainen chilimausteseos, jota voi löytää aasialaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti