Helppo, ja nopea, korealainen nuudelilisuke syntyy ohuesta vehnänuudelista sekä herkullisesta kastikkeesta.
200g Korealaisia Naengmyeon-nuudeleita, tai japanilaista Sobaa
Kastike:
3 rkl Seesamiöljyä
1/2-1 tl Gochugaroa
1 Kevätsipuli kaisloineen
1 tl Raastettua inkivääriä
2-3 rkl Sokeria tai Agavesiirappia
3 rkl Soijakastiketta
3 rkl Kylmää vettä
-Mittaa sekoitusastiaan vesi ja soija, raasta inkivääri, ja purista siitä neste soijaveden joukkoon
-Hienonna kevätsipuli
-Mittaa seesamiöljy ja gochugaro pikku kasariin, ja kuumenna sekoitellen kunnes seos alkaa tuoksua
-Kaasa seesamiöljyseos sekoittaen soijaseokseen, mausta sokerilla, ja lisää kevätsipulisilppu
-Tarkista maku, lisää tarvittaessa soijaa tai sokeria.
-Keitä nuudelit nippa nappa kypsiksi, siivilöi, huuhtele kylmällä vedellä kunnes ovat kauttaaltaan kylmiä, ja valuta hyvin
-Sekoita kastike nuudeleihin, ja annostele nuudelit sopiviin annoksiin tai laita kaikki yhteen tarjoiluastiaan
-Tarjoile lisukkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti