tiistai 26. syyskuuta 2017

Vihreä Canh Cua Kahdella Tavalla

Canh Cua, vietnamilainen kasviskeitto, on helppo ja maukas kasvisruoka, jonka voi nauttia kahdella eri tavalla. Perinteinen Canh Cua sopii nautittavaksi esim. aamiaisella tai isomman aterian osana:

1 l Hyvää kasvislientä
100g Silkkitofua
100g Kiinankaalia
100g Zha Cai:ta (Lue eteenpäin)
1 Pieni kevätsipuli varsineen
Nippu pinaattia
2 rkl Suikaloitua, tuoretta inkivääriä (ja vähän koristeluun)
1 tl Suolaa
1 tl Sokeria
Mustapippuria myllystä
Kasviöljyä

-Valuta ja kuutioi tofu, hienonna kevätsipuli, ja suikaloi kiinankaali
-Ryöppää pinaatti, ja leikkaa lehtiä tarvittaessa vähän pienemmiksi
-Suikaloi Zha cai, ja liota se kahdessa vedessä. Itketä ja huuhtele kiinankaali, ja puristele kuivaksi
-Kaada liemi kattilaan, lisää puolet inkivääristä, mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla, ja lorauta joukkoon tilkka öljyä, ja kiehauta
-Lisää liemeen kevätsipuli, pinaatti, kiinankaali ja tofu, ja hauduttele miedolla lämmöllä n10-15 minuuttia
-Lopuksi lisää zha cai, ja hauduta vielä 5 minuuttia
-Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa, sokeria tai vettä
-Annostele keitto kulhoihin, koristele tuoreella inkiväärillä, ja tarjoile keitetyn riisin kera.

Vihreä Nuudeli-Kasviskeitto

Jos keittoa jää yli, voit valmistaa myöhemmin herkullisen nuudelikeiton vaikka lounaaksi tai illalliseksi:

-Keitä vähän vehnänuudelia (esim. plain kiinalaisia tai ramenia), siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä
-Lämmitä tähteeksi jääny keitto joko liedellä tai mikrossa
-Annostele nuudelit kulhoon, ja lisää päälle keittoa
-Tarjoile hyvän chilikastikkeen, ja Hoi Sin kastikkeen kera.

*Zha Cai  on erilaisina säilykkeinä (esim. säilykepurkissa, lasitölkeissä, ja pusseissa) myytävää, Sereptansinapin alalajia (Brassica Juncea subsp. Tatsai); mukulasinappia,  jonka varsimukula muistuttaa vähän kyssäkaalia. Kasvi tunnetaan mm. nimillä Zha chai, Cha tsai, Tsa tsai, Cha tsoy, Jar chai, ja Jar choy. 

Ei kommentteja: