Canh Cua, vietnamilainen kasviskeitto, on helppo ja maukas kasvisruoka, jonka voi nauttia kahdella eri tavalla. Perinteinen Canh Cua sopii nautittavaksi esim. aamiaisella tai isomman aterian osana:
1 l Hyvää kasvislientä
100g Silkkitofua
100g Kiinankaalia
100g Zha Cai:ta (Lue eteenpäin)
1 Pieni kevätsipuli varsineen
Nippu pinaattia
2 rkl Suikaloitua, tuoretta inkivääriä (ja vähän koristeluun)
1 tl Suolaa
1 tl Sokeria
Mustapippuria myllystä
Kasviöljyä
-Valuta ja kuutioi tofu, hienonna kevätsipuli, ja suikaloi kiinankaali
-Ryöppää pinaatti, ja leikkaa lehtiä tarvittaessa vähän pienemmiksi
-Suikaloi Zha cai, ja liota se kahdessa vedessä. Itketä ja huuhtele kiinankaali, ja puristele kuivaksi
-Kaada liemi kattilaan, lisää puolet inkivääristä, mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla, ja lorauta joukkoon tilkka öljyä, ja kiehauta
-Lisää liemeen kevätsipuli, pinaatti, kiinankaali ja tofu, ja hauduttele miedolla lämmöllä n10-15 minuuttia
-Lopuksi lisää zha cai, ja hauduta vielä 5 minuuttia
-Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa, sokeria tai vettä
-Annostele keitto kulhoihin, koristele tuoreella inkiväärillä, ja tarjoile keitetyn riisin kera.
Vihreä Nuudeli-Kasviskeitto
Jos keittoa jää yli, voit valmistaa myöhemmin herkullisen nuudelikeiton vaikka lounaaksi tai illalliseksi:
-Keitä vähän vehnänuudelia (esim. plain kiinalaisia tai ramenia), siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä
-Lämmitä tähteeksi jääny keitto joko liedellä tai mikrossa
-Annostele nuudelit kulhoon, ja lisää päälle keittoa
-Tarjoile hyvän chilikastikkeen, ja Hoi Sin kastikkeen kera.
*Zha Cai on erilaisina säilykkeinä (esim. säilykepurkissa, lasitölkeissä, ja pusseissa) myytävää, Sereptansinapin alalajia (Brassica Juncea subsp. Tatsai);
mukulasinappia, jonka varsimukula muistuttaa vähän kyssäkaalia. Kasvi tunnetaan mm.
nimillä Zha chai, Cha tsai, Tsa tsai, Cha tsoy, Jar chai, ja Jar choy.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti