tiistai 7. lokakuuta 2014

Rabokki

Tämä aromaattinen herkku on eräs variaatio Ddukbokkista, ja saanut nimensä liemeen lisättävistä Ramen-nuudeleista.

5 dl Dashia tai kasvislientä
150-200g Pitkulaisia, korealaisia riisikakkuja
1 Annospakkaus Ramen-nuudeleita
2 Kuivattua siitakesientä
1 Pieni porkkana
Lehti tai pari kaalia
2 rkl Kuivattua wakame-levää
2 Kevätsipulia varsineen
1 Valkosipulinkynsi
2-3 rkl Gochujangia
1 rkl Gochugaroa
1-2 rkl Sokeria
Soijakastiketta

Lisäksi:
Hienonnettua kevätsipulia (lue eteenpäin)
Paahdettuja seesaminsiemeniä
Seesamiöljyä

-Liota sienet esim. yön yli jääkaapissa, säästä liotusvesi
-Laita riisikakut likoamaan kylmään veteen
-Perkaa ja suikaloi/paloittele kasvikset, viipaloi sienet
-Leikkaa kevätsipulien valkoiset ja vihreät osat erikseen. Hienonna vihreät osat, ja paloittele valkeat karkeasti. Hienonna valkosipuli
-Mittaa liemi kattilaan, kuumenna kunnes se kiehahtaa, ja lisää Gochujang, gochugaro, sokeri ja valkosipuli
-Käännä levyä pienemmälle, ja lisää kasvikset ja kevätsipulin valkeat osat
-Keittele viitisen minuuttia, ja lisää tilkka soijaa
-Kasvisten kiehuessa siivilöi riisikakut, erottele ne tarvittaessa toisistaan, ja lisää ne kattilaan
-Hauduttele kymmenisen minuuttia, kunnes liemi alkaa saeta, ja lisää nuudelit ja levä. Lisää myös tarvittaessa vähän vettä tai lientä, jos keitos vaikuttaa kuivalta. Rabokkissa saa olla runsaasti kastiketta
-Keittele kunnes nuudelit ovat hautuneet pehmeiksi, ja tarjoile hienonnetun kevätsipulin, seesamiöljytilkan, ja/tai paahdettujen seesaminsiementen kera.

*Perinteinen rabokki sisältää yleensä erilaisia lihoja ja kala-, ja äyriäisvalmisteita, mutta maistuu hyvälle myös näin vegenä ;)
Parhaiten tähän sopivat kiinan-, tai savoijinkaali, mutta myös perus-keräkaalia voi kokeilla.
Voit myös lisätä tähän kasviksia, sieniä, leviä tai muita protskuja vähän oman makusi, saatavuuden, tai jääkaapista löytyvyyden mukaan. Kokeile esim. Retikkaa, naurista, pinaattia, sipulia, kimchiä, herkkusieniä, tofua, tofunnahkaa, tai seitania.

Ei kommentteja: