perjantai 22. huhtikuuta 2016

Guilin Dou Pi

225g Lasinuudelia
3 Tofutikkua
1 Pieni sipuli
5 Kuivattua mustasientä
Reilu kourallinen kuivattuja Tiikerililjan nuppuja
2 rkl Guilin chilikastiketta
2 rkl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
Loraus soijakastiketta
1 Kevätsipuli varsineen
1 rkl Sokeria
Öljyä paistamiseen

-Laita tofutikut, mustasienet, ja tiikerililjan nuput likoamaan, kukin erillisiin vesiin. Tofutikut vaativat liotusta muutaman tunnin kunnes ne pehmenevät. Leikkaa valmiit tofutikut suupaloiksi
-Kuori ja suokaloi sipuli, ja hienonna kevätsipuli
-Täytä kattila kylmällä vedellä, lisää nuudelit, ja käännä levy päälle
-Kun vesi alkaa melkein kiehua, siivilöi nuudelit, ja huuhtele kauttaaltaan kylmällä vedellä
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja kuullota siinä inkiväätiä ja sipulia kunnes seos alkaa tuoksua
-Lisää pannulle tofutikut, sienet ja tiikerililjan nuput, ja paistele sekoitellen muutama minuutti
-Kaada pannulle reilu desi vettä, ja lisää chilikastike, soija ja sokeri. Sekoita
-Hauduttele seosta kunnes neste on melkein haihtunut, ja lisää kevätsipuli ja nuudelit. Sekoita nostellen, ja tarjoa tuoreeltaan.

*Koristele annos halutessasi esim. hienonnetulla, tuoreella kevätsipulilla-, chilillä, tai tuoreella korianterilla, vihanneskrassilla, pähkinärouheella, tai paahdetuilla seesaminsiemenillä.
Lisukkeiksi sopivat tuoreet, makeat hedelmät, kuten ananas-, papaija-, päärynä-, tai mangoviipaleet.

Ei kommentteja: