perjantai 18. elokuuta 2017

Fettucine Alfredo Kolmella Tavalla

Tämä on herkullinen, simppeli pastaruoka, josta on helppo tehdä vegaanista. Esittelen tässä perus-Alfredon lisäksi pari helppoa muunnosta joilla saa hyvin vaihtelua aterioihin ;)
Elikkäs, perus-Alfredo valmistuu seuraavasti:

250g Fettucine-pastaa
2 Valkosipulinkynttä
Reilu 100g Margariinia
2 rkl Vehnäjauhoa
2 dl Kaurakermaa
2 dl Raastettua parmesanjuustoketta
Suolaa ja pippuria

Lisäksi:
Kasvislientä tai pastan keitinvettä
Raastettua Parmesanjuustoketta
Mustapippuria myllystä

-Keitä pasta nippa nappa kypsäksi, siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä
-Sulata pannulla margariini, ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Sekoittele, kunnes seos alkaa tuoksua
-Lisää joukkoon vehnäjauhot, ja sekoita tasaiseksi
-Kaada pannulle kaurakerma, ja lisää juustoke. Sekoittele kunnes seos on tasaista ja paksua
-Mausta suolalla ja pippurilla
-Sekoita joukkoon pasta, ohenna seosta tarvittaessa tilkalla kasvislientä tai pastan keitinvettä
-Rouhi valmiille annokselle hieman mustapippuria, ja ripottele päälle raastettua parmesanjuustoketta

Avokado-Alfredo:

Tarvitset edellä esitellyssä perus-reseptissä mainittujen ainesten lisäksi kaksi kypsää avokadoa, ja pari sitruunalohkoa

-Valmista pasta ja kastike samoin kuin edellä, mutta kuori ja halkaise avokadot, poista kivet, ja tiristä päälle vähän sitruunamehua
-Kuutioi toinen avokado suupaloiksi, ja muhenna toinen jossain kipossa haarukalla karkeaksi muusiksi. Tiristä joukkoon vielä vähän sitruunaa, ja sekoita
-Kun kastike on valmis, lisää avokadot kastikkeeseen, sekoita tasaiseksi, ja lisää joukkoon pasta. Ohenna seosta tarvittaessa tilkalla kasvislientä tai pastan keitinvettä
-Rouhi valmiille annokselle hieman mustapippuria, ja ripottele päälle raastettua parmesanjuustoketta

Alfredo Con Funghi

Tarvitset perus-reseptissä mainittujen ainesten lisäksi 2-300g perattuja herkkusieniä, tms. sopivasti esikäsiteltyjä sieniä (esim. 2-3 lajiketta), sekä pari kevätsipulinvartta

-Viipaloi/paloittele sienet sopiviksi. Hienonna kevätsipuli
-Sulata pannulla margariini, ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Sekoittele, kunnes seos alkaa tuoksua
-Lisää sienet, ja paista hetki niin, että sienet alkavat kypsyä
-Lisää vehnäjauhot, ja sekoita tasaiseksi
-Kaada pannulle kaurakerma, ja lisää juustoke. Sekoittele kunnes seos on tasaista ja paksua
-Lisää joukkoon kevätsipuli, ja mausta suolalla ja pippurilla
-Sekoita joukkoon pasta. Ohenna seosta tarvittaessa tilkalla kasvislientä tai pastan keitinvettä
-Rouhi valmiille annokselle hieman mustapippuria, ja ripottele päälle raastettua parmesanjuustoketta

*Pasta Alfredon koti löytyy Roomasta, Italiasta. Ruoka valmistetaan siis perinteisesti Fettucine-nauhapastasta, joka näkyy myös ruokalajin nimessä. Fettucine Alfredo tunnetaan myös nimellä Fettucine al Burro, mutta tähän voi kokeilla myös muita nauhapastoja, kuten Tagiatellea, Spagettia tai vaikka Bucatini/Perciatelli -pastaa. Tällöin ruoan nimi tietenkin muuttuu esim. Spagetti Alfredoksi, tai Perciatelli Alfredoksi. No, tajuatte kuitenkin kuinka pastaruoat nimetään :)
Mikäli sinulla on jääkaapissasi jonkin mozzarella-, tai edam-tyylisen juustokkeen jämät, voit hyvin raastaa ne kastikkeen jatkoksi. Nam :)

Ei kommentteja: