Vietnamilainen riisinuudelisalaatti hellii makuhermoja :)
Ohjeesta tulee kaksi annosta.
Vajaa 150g Riisivermicelliä
n. 150g Oumphia
1/4 Tuorekurkkua
Reilu desi Pavunituja
1 Pieni sipuli
1 Punainen chilipalko
Tuoreita mintunlehtiä
Kastike:
6 rkl Soijaa
1/2 Limetin mehu
1 rkl Kylmää vettä
1/2 rkl Hienoa palmusokeria
-Sekoita ainekset kipossa
Lisäksi:
Paahdettuja maapähkinöitä
-Ota pakasteoumph sulamaan jääkaappiin edellisenä päivänä
-Kuumenna kattilassa vettä, ja mausta suolalla. Lisää oumph, ja keittele n. minuutin ajan. Siivilöi, huuhtele viileäksi kylmällä vedellä, ja nosta sivuun
-Keitä nuudelit nippa nappa kypsiksi, siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä että nuudelit jäähtyvät
-Jos käytät tähän tuoreita pavunituja, ryöppää ne miedossa suolavedessä, ja jäähdytä ne ennen käyttöä. Jos käytät säilykettä, siivilöi ja huuhtele idut ennen käyttöä
-Suikaloi sipuli ja kurkku, perkaa ja suikaloi chili
-Sekoita kurkku, chili,sipuli ja pavunidut kulhossa. Lisää oumph, revi joukkoon mintunlehdet, ja about 3/4 kastikkeesta. Sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa kastiketta
-Annostele nuudelit annoskulhoihin, ja lisää päälle kasvis-oumphseosta. Pirskota kevyesti kastikkeella, ja lisää annokseen paahdettuja pähkinöitä
-Tarjoile tuoreeltaan.
*Oumph on soijaproteiinivalmiste, jota voisi kutsua myös "nyhtösoijaksi". Oumphia voi löytää ihan lähikaupan pakastealtaasta, 280g:n pusseissa. Tähän ohjeeseen riittää hyvin puoli pussillista, tai vähän yli.
Voit käyttää tähän myös kaupan kuivapaahdettuja pähkinöitä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti