perjantai 3. maaliskuuta 2017

Nattopasta

Länsimaisten vaikutteiden ansioista pasta tunnetaan myös Japanissa. Kun Japanilaisen keittiön elintarvikkeet fuusioituvat länsimaisen pastan kanssa, puhutaan Wafu-pastasta. Itse päätin kokeilla jotain samantyylistä jo kertaalleen esittelemästäni Nattosta. Reseptistä valmistuu yksi annos (tai kaksi hyvin pientä), mutta määrät on helppo tuplata :)

Spagettia yhdelle
1 Annos nattoa
1/2 Pieni sipuli
Mieto/keskivahva, punainen chilipalko
2-3 rkl Hienonnettua kevätsipulia
1/2 dl Kaurakermaa
4-5 rkl Mentsuya
Suolaa
Markista paistamiseen ja pastaan

Koristeeksi:
Mustapippuria myllystä
Kizami Noria

-Ota natto sulamaan huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Laita sen mukana tulevat mausteet sivuun, et tarvitse niitä tässä
-Keitä spagetti pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä. Japanissa suositaan paljon pehmeäksi keitettyä pastaa, joten ei haittaa vaikka spagetistasi tulisikin vähän tavallista pehmoisempaa, kunhan kasassa pysyy eikä muhjuunnu. Siivilöi, ja huuhtele kevyesti kylmällä vedellä (pastan ei tarvitse jäähtyä paljoa)
-Pastan kiehuessa suikaloi sipuli ohueksi, ja perkaa ja hienonna chili
-Sulata pannulla nokare markista, ja paista sipulia hetki, niin että se alkaa pehmetä. Mausta kevyesti suolalla, ja lisää natto ja chili, sekoita
-Paista vielä hetki niin, että sipuli pehmenee
-Lisää pannulle kevätsipuli ja kaurakerma, ja paista hetki kunnes seos on tasaisesti sekoittunut
-Kaada lämmin pasta kulhoon, ja lisää iso nokare markista. Lisää myös vähän suolaa, ja sekoita kunnes markis on sulanut
-Lisää pastaan nattoseos, ja sekoita kevyesti. Mausta sopivaksi mentsuyulla, ja sekoita tasaiseksi
-Tarjoile tuoreeltaan kizami norin ja rouhitun mustapippurin kera. Tarjoa lisukkeeksi esim. paahdettua valkosipulipatonkia :)

Ei kommentteja: