keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Täyteläinen Soijamurukastike

Arkista, helppoa ja täyttävää talven keskelle :)

200g Vegefärssiä
1 Iso sipuli
3 rkl Vehnäjauhoja
2 Valkosipulinkynttä
1 Maustekurkku
5-8 dl Kylmää vettä
2 rkl Maustamatonta tuorejuustoketta
2 rkl Dijonin sinappia
1 tl Balsamicoa
1 rkl Chilikastiketta halutessasi
1 tl Kuivattua timjamia
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen

-Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, kuutioi maustekurkku
-Kuumenna pannulla iso loraus öljyä, ja lisää sipuli. Paistele sipulia kunnes se pehmenee
-Lisää jauhot, ja paistele kunnes ne ruskistuvat. Jos seos tuntuu kuivalta, lisää vähän öljyä
-Lisää vegefärssi, ja paistele kunnes seos on tasaista
-Lisää valkosipuli ja 5 dl vettä ja sekoita hyvin kunnes seos sakenee
-Lisää kastikkeeseen timjami, sinappi, balsamico ja chilikastike (jos käytät sitä), ja tarvittaessa vettä niin että koostumus on sopiva
-Mausta suolalla ja pippurilla, ja lisää maustekurkkukuutiot.

*Tarjoile kastike keitettyjen perunoiden tai keitetyn pastan kera. Lisukkeeksi sopivat esim. höyrytetyt kasvikset, leipä, ja raikas salaatti.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Resepti toimii hienosti myös quornilla (lähikaupassa ei tällä kertaa ollut vegefärssiä), jos ei ole ihan ehdoton vegaani :)
Olen kokeillut muitakin reseptejäsi hyvin tuloksin. Pidän blogistasi muutenkin paljon. Sinulla on selvästi paljon tietoa eri aiheista ja mukava kirjoitustyyli.

Aconitum kirjoitti...

Kiitos positiivisesta palautteestasi, Anonyymi.

Mukava kuulla, että blogivierailijani osaavat ajatella myös alkuperäisen reseptin ulkopuolelle, ja kokeilla omilla aineksilla. Hienoa myös, ettei vegereseptiksi tarkoitetun ruoan vegejä oltu heti korvaamassa jauhetulla eläimellä :)

Muistuttaisin myös allergikkoja, että Quorn valitettavasti sisältää kananmunaa. Tosin kyseiseltä merkiltä on ilmeisesti tulossa markkinoille myös jotain vegaanisia vaihtoehtoja, joiden ilmestymistä Suomen kauppoihin Noidankodossakin odotetaan innolla :)