maanantai 2. tammikuuta 2017

Soondubu Chigae

Perinteisesti tämä ruokalaji valmistetaan pienessä, keraamisessa padassa, mutta korkeareunainen paistinpannu sopii tähän ihan hyvin :)

3-400g Silkkitofua (Extra Soft)
200g Vegefärssiä
200g Kiinankaalikimchiä
1 Keskikoinen sipuli
3 Valkosipulinkynttä
2 Kevätsipulinvartta
1-3 rkl Gochugarua tai Gochujang-tahnaa
8 dl Kasvislientä tai Perus-Dashia
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen
Seesamiöljyä

-Ota vegefärssi sulamaan huoneenlämpöön pari tuntia ennen ruoanlaittoa, tai edellisenä iltana jääkaappiin
-Valuta tofua muutama tunti siivilässä tai kahvinsuodattimessa. Ole varovainen, extra soft tofu valahtaa äkkiä isosilmäisestä siivilästä tiskialtaaseen
-Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Leikkaa kimchi suupaloiksi
-Lorauta pannulle tilkka öljyä, ja lisää sipuli, valkosipuli, gochugaru, tilkka seesamiöljyä ja kimchi liemineen
-Paistele sekoittaen kunnes seos tuoksuu, ja sipuli alkaa pehmetä
-Lisää vegefärssi, sekoita hyvin, ja paista hetki
-Kaada pannulle liemi, sekoita hyvin, ja anna kiehahtaa
-Hauduttele about vartti, ja hienonna sinä aikana kevätsipuli
-Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Lisää ruokaan tofu isoina paloina, tai yhtenä könttinä, jonka pienit sopiviksi paloiksi sekoittaessasi lastalla
-Lopuksi lisää kevätsipuli, ja sekoita varovasti ettei tofu muussaannu aivan tyystin
-Tarjoile tuoreeltaan

*Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä taittamaan ruoan tulisuutta. Mikäli haluat paksumpaa muhennosta, lisää maissisuurustetta (1 rkl maissitärkkelysjauhoja+1/2 dl vettä) ennen tofun lisäämistä. Älä kuitenkaan liioittele, ruoan ei ole tarkoitus muistuttaa vanukasta.

Ei kommentteja: