torstai 20. kesäkuuta 2013

Pähkinäinen Porkkanapasta

300g Suunmukaista kuviopastaa

2 Porkkanaa
1 Pieni sipuli
1 dl Kaltattuja maapähkinöitä
2 rkl Mäkimeiramia
2 dl Kaurakermaa
1 rkl Vehnäjauhoja
Suolaa ja pippuria
Markista paistamiseen

Lisäksi:
Parmesaanijuustoketta tai
Ravintohiivahiutaleita

-Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi, ja huuhtele kylmällä vedellä
-Pastan kiehuessa kuori sipuli ja porkkanat
-Paahda pähkinät, ja rouhi ne tasaiseksi, hienoksi muruksi/jauhoksi, ja hienonna mäkimeirami
-Leikkaa sipuli puoliksi,ja suikaloi porkkanat ja sipuli ohuelti
-Sulata pannulla nokare markista, ja lisää sipuli ja porkkanat
-Paista sekoitellen kunnes sipuli alkaa pehmetä. Mausta paistamisen aikana suolalla, ja sirottele joukkoon vehnäjauhot ja pähkinäjauhe. Sekoita hyvin
-Kaada pannulle ruokakerma, ja sekoittele tasaisesti kunnes kastike vähän sakoo
-Mausta suolalla ja pippurilla, ja sekoita joukkoon mäkimeirami
-Lisää pasta kastikkeeseen, ja sekoita hyvin
-Tarjoa tuoreeltaan raastetun parmesaanijuustokkeen tai ravintohiivahiutaleiden kera.

*Lisää kasviksille paistamisen aikana vähän markista tai öljyä jos seos tuntuu kuivakalta.

Ei kommentteja: