maanantai 7. marraskuuta 2016

Busut Bokkeum Deopbap

Tämä on simppeli, mutta herkullinen ruoka. Hienosta nimestään huolimatta tämä on helppo herkku; vain sekasienipaistosta riisipedillä :)

Keitettyä riisiä
Bibimjangia (halutessasi)
 
Busut Bokkeum:
3-400g Sekalaisia ruokasieniä
1 Valkosipulinkynsi
1 Pieni sipuli
2 rkl Soijakastiketta
1 tl Sokeria
Suolaa ja pippuria
Tilkka Paahdettua seesamiöljyä
1 rkl Paahdettuja seesaminsiemeniä 
Öljyä paistamiseen

-Huuhtele, perkaa ja viipaloi sienet
-Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi, ja suikaloi sipuli
-Sekoita soija, sokeri ja seesamiöljy keskenään
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Sekoita hyvin, varo ettei valkosipuli pala
-Lisää sipuli, ja paista kunnes se alkaa pehmetä
-Lisää pannulle sienet ja paista kunnes neste alkaa irtoamaan
-Lisää soijaseos, ja paista sekoitellen, kunnes neste haihtuu
-Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja seesaminsiemenillä, ja sekoita hyvin
-Annostele riisi kulhoihin, ja lusikoi päälle sienipaistosta
-Lisää annokseen nokare Bibimjangia, ja koristele esim. Hienonnetulla kevätsipulilla, paahdetuilla seesaminsiemenillä, ja Norihiutaleilla.

*Itse käytin tähän kuivattuja, liotettuja siitakkeita, herkkusieniä ja mustasieniä, mutta oikeastaan mitkä vaan sienet, joko tuoreet tai kuivatut, viljellyt, ja/tai metsäsienet, sopivat tähän. Kokeile esim. osterivinokkaita, talvijuurekkaita, orakkaita, haperoita tai vahveroita.
Ruokaisuutta lisäät käyttämällä tässä täysjyväriisiä.

Ei kommentteja: