maanantai 2. marraskuuta 2015

Ihanat Tofuleivät

Ohjeesta tulee 4 kpl, mutta resepti on helppo tuplata.

2 Pitkulaista sämpylää, tms. pehmeää, sämpylämäistä leipää
Maun mukaista, uuniin sopivaa juustoketta viipaleina tai raastetta
Pari vartta kevätsipulia
Valkosipuliöljyä
Suolaa ja Pippuria
 
Tofupihvit:
n.350g Harkko silkkitofua
Balsamicoa
Maissitärkkelystä leivitykseen
Suolaa
Öljyä paistamiseen

-Valuta tofu, ja leikkaa poikittain kahdeksaksi (8), 1-1/2 cm:n paksuiseksi palaksi. Taputtele pihvit kuiviksi serlalla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä
-Sipaise pihvien pintaan (vain toiselle puolelle) kevyesti balsamicoa, ja anna maustua muutaman minuutin ajan
-Lorauta pannulle öljyä kuumenemaan, ja valmista pihvit ohjeen mukaan
-Rouhi/ripottele valmiiden pihvien pintaan lopuksi hieman suolaa

Sipulikastike:
1 Pieni sipuli hienonnettuna
Loraus öljyä
2 rkl Vehnäjauhoja
Makeuttamatonta mantelimaitoa
Suolaa ja Pippuria
1/2 tl Kuivattua timjamia
Chilikastiketta halutessasi

-Kuumenna pikku kattilassa loraus öljyä, ja lisää sipuli. Sekoita hyvin, ja paistele kunnes sipuli alkaa pehmetä
-Lisää jauhoja vähän kerrallaan niin, että saat pehmeän, vanukasmaisen seoksen (jos seos on kuivaa, lisää vähän öljyä
-Paistele hetki, ja kaada joukkoon n.2 dl mantelimaitoa koko ajan sekoittaen niin, että saat paksun, tasaisen kastikkeen
-Mausta kastike suolalla, pippurilla ja timjamilla, ja, jos haluat vähän potkua, lisää tilkka chilikastiketta ;)
-Nosta kastike sivuun odottamaan

Leipien Kokoaminen:
-Laita uuni lämpeämään 200'C asteeseen
-Halkaise sämpylät, tai revi leivänpuolikkaat irti toisistaan, ja asettele puolikkaat uunipellille kuoripuoli alaspäin
-Voitele leivät valkosipuliöljyllä, ja levitä päälle runsaasti kastiketta
-Ripottele kastikkeen päälle kevätsipulia, ja asettele kullekin leivänpuoliskolle kaksi tofupihviä
-Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla
-Ripottele päälle vielä juustokeraastetta, tai höylää leiville muutama viipale juustoketta
-Paista 200'C asteessa kunnes juustoke pehmenee
-Tarjoa tuoreeltaan.

*Nämä maistuvat hyviltä kylminäkin ;)
Itse suosittelen tähän sriracha-chilikastiketta. Kuvan leivissä raastettua Violifen Cheddar-juustoketta, mutta suosittelisin ennemmin Wilmelrsburgerin juustoketta.

Ei kommentteja: