maanantai 5. lokakuuta 2015

Tofua Maapähkinäkastikkeessa

250-300g Maustamatonta tofua
1 Iso porkkana
1 tlk (n.225g) Bambunversoja
1 Pieni sipuli
2-3 dl Sambal Kacang -kastiketta
2 rkl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
Soijakastiketta
Suolaa ja pippuria
Vettä tarvittaessa
Öljyä paistamiseen

-Valuta ja kuutioi tofu
-Perkaa ja kuori kasvikset, valuta ja huuhtele bambunversot
-Suikaloi sipuli, porkkana ja bambunversot
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja lisää tofu. Paistele tofukuutioihin hieman väriä, valuta ja nosta sivuun
-Lisää pannulle tarvittaessa hieman öljyä, ja lisää inkivääri. Kuullota hetki, ja lisää sipuli ja porkkana
-Paistele sekoitellen kunnes sipuli alkaa pehmetä, lisää bambunversot ja mausta seos kevyesti suolalla
-Lisää pannulle tofu ja Sambal, sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa tilkka vettä jolloin sekoittelu helpottuu
-Mausta soijalla ja pippurilla, lisää tarvittaessa suolaa
-Tarjoile keitetyn riisin kera.

*Bambunversoja voi löytää aasialaisia elintarvikkeita myyvistä marketeista myös valmiiksi suikaloituna, mikä helpottaa vähän ruoanlaittoa. Bambunversosuikaleet myydään usein isommissa tölkeissä, jolloin tähän ruokaan tarvitaan n. pari desiä. Loput bambunversot voit säilöä niiden omaan liemeen jääkaappiin. Käytä viikon kuluessa.
Sambal Kachang-kastikkeen yleisen nimisekaannuksen vuoksi tämän tyyppiset ruoat tunnetaan myös nimellä Jotain Satay-kastikkeessa :l

2 kommenttia:

Kristian Holopainen kirjoitti...

Allekirjoitin vetoomuksen.

Aconitum kirjoitti...

Ensimmäinen, joka tunnusti :D