tiistai 22. syyskuuta 2015

Kermainen Herkkutattikastike

Ihania syysherkkuja.. suloisia, eivätkös olekin:

Muutama herkkutatti
1 Suikaloitu sipuli
1-2 Hienonnettua valkosipulinkynttä
2 dl Kaura-, tms. kasvikermaa
1 tl Kuivattua timjamia (tai meiramia)
1/2 dl Hienonnettua mäkimeiramia
2 rkl Vehnäjauhoja
Vettä tai kasvislientä
Suolaa ja Pippuria
Markista paistamiseen

-Perkaa sienet; Huuhtele pois mahdolliset roskat, leikkaa juuriosa pois kannasta, ja leikkaa sienet puoliksi. Herkkutatit ovat harvoin matoisia, mutta joskus isompiin yksilöihin on päässyt pesiytymään pikku nakertelijoita. Mikäli matoja on vähän, poista nakerretut osat, ja käytä ruokaan ehjät kohdat. Jos tatit ovat kovin matoisia, heitä ne pois
-Paloittele sienet karkeasti (lohko, viipaloi, jne. maun mukaan)
-Sulata reilu nokare markista pannulla kunnes se alkaa tiristä, ja lisää pannulle sienet. Paista kunnes sienet pehmenevät ja neste hieman haihtuu
-Nosta sienet sivuun
-Lisää pannulle vehnäjauhot, ja lisää markista niin, että saat sen kanssa jauhoista notkean, vanukasmaisen tahnan. Paistele jauhoseosta koko ajan sekoitellen niin, että seos alkaa ruskistua
-Lisää jauhoseokseen sipuli ja valkosipuli (tämä voi sihahtaa aika kovasti, joten älä pelästy), ja sekoittele kunnes sipuli pehmenee. Käännä tässä vaiheessa levyä vähän pienemmälle
-Lisää pannulle sienet, kerma, ja kuivayrtit, ja sekoita hyvin. Ohenna kastike vedellä tai liemellä, sekoita hyvin, ja hauduttele sekoitellen kunnes koostumus on sopiva
-Mausta suolalla ja pippurilla
-Lisää lopuksi tuoreyrtit, ja hauduta sekoitellen kunnes kastike on tasaista
-Tarjoile keitetyn pastan-, riisin-, perunoiden, tai muusin kera :)

*Tarjoile kastike pastan, riisin tai keitettyjen perunoiden lisukkeena. Kastike on herkullista myös ilman mainittua tuoreyrttilisää :)

Ei kommentteja: