torstai 9. heinäkuuta 2015

Miyok Muchim

Eli simppeli Wakame-valkosipulilisuke

Vajaa desi kuivattua wakame-levää
1-2 Valkosipulinkynttä
2 rkl Riisiviinietikkaa
1 rkl Seesamiöljyä
2 tl Sokeria
1/2 tl Suolaa
Rouhittua mustapippuria

-Liota levä kylmässä vedessä pehmeäksi, ja puristele kuivaksi
-Kuori valkosipulinkynnet ja purista kippoon. Lisää riisiviinietikka, sokeri, suola ja öljy. Sekoita
-Lisää levä kastikkeen joukkoon, ja rouhi pinnalle mustapippuria. Sekoita
-Anna tekeytyä kylmässä n.15 min.

*Tarjoile aasialaisten ruokien lisukkeena salaatin tai pikkelsin tapaan. Lisää halutessasi joukkoon myös suikaloitua, itketettyä tuorekurkkua.

Muchimit ovat Koreasta kotoisin olevia, maustettuja pikkuruokia, jotka ovat suosittuja esim. illamistujaisissa tai alkoholin kanssa nautittuina. Muchim sopii myös lisukkeiksi isommille ruoille. Muchim voidaan valmistaa joko paistetuista aineksista, jolloin muchim tarjoillaan lämpimänä tai huoneenlämpöisenä, tai tuoreista aineksista, jolloin muchim tarjoillaan kylmänä tai huoneenlämpöisenä.

Ei kommentteja: