torstai 26. tammikuuta 2012

Simppeli Juustokekuorruke

Tämä vegaaninen kuorrukejuustoke on helppo valmistaa, ja sopii mainiosti niin vegeille kuin maitoallergikoille :)

n.150g Mozzarella- tai pizzajuustotyylistä juustoketta raasteena
n.100g Parmesanjuustoketta raasteena
2 dl Kaurakermaa
Reilu 1 rkl Ravintohiivahiutaleita
Ripaus kurkumaa

-Kaada kerma sekoitusastiaan, ja lisää ripaus kurkumaa, niin, että saat sopivan, juustonkeltaisen kermapohjan
-Lisää juustokeraasteet, ja sekoita hyvin
-Sekoita lopuksi joukkoon ravintohiiva, ja halutessasi vielä vähän kurkumaa

Voit käyttää tällaista valmista juustokekuorruketta tavallisen juustoraasteen sijaan ruokien kuorruttamisessa. Kuorrukkeen levittely voi kysyä vähän harjoittelua, tätä kun ei juustoraasteen tapaan ripotella ruoalle, mutta tekniikan oppii nopeasti. Juustokekuorrukkeella viimeistelee juustoraasteen tapaan mallikkaasti uuniruoat, kuten vuoat, piirakat ja pizzat.

*Maitopitoisen juuston tavoin tällainen vegekuorruke ei tietenkään ruskistu ihan yhtä hyvin, mutta sen väri syvenee ja pinta vähän kuivaa uunissa. Voit kokeilla ruskistusta etenkin vuokaruoissa ottamalla ruoan ensin pois uunista, ja nostamalla uunin lämmön, uunisi tehosta riippuen, 250-275'C asteeseen, ja paistamalla ruokaa vastusten alla parin minuutin ajan. Rapeampaa suutuntumaa (ja kullanruskeampaa paistopintaa) saat myös ripottelemalla kevyesti korppujauhoa valmiin kuorrukkeen päälle vuokaan.
Kurkumaa tässä on ihan vain värin vuoksi, eli sen voi myös jättää pois. Lähtöjään tummempaa väriä kuorrutukkeeseen saat myös lisäämällä siihen kurkuman keralla joko hieman paprikajauhetta, tai pisaran tummaa riisiviinietikkaa tai tummaa soijakastiketta.

Ei kommentteja: