keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Mausteiset Vihreät Pavut Fermentoidun Tofun Kera

300g Pitkiä vihreitä papuja
1 Porkkana
Pari Kevätsipulinvartta
1 Punainen chilipalko
1 Valkosipulinkynsi
3 Palaa fermentoitua, valkoista tofua
Öljyä paistamiseen
Tilkka vettä
Seesamiöljyä
(Soijakastiketta tarvittaessa)

-Jos käytät pakastepapuja, sulata ne ennen käyttöä
-Huuhtele ja kuori porkkana, perkaa chili, ja kuori valkosipuli
-Hienonna chili, valkosipuli ja kevätsipuli
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja paista siinä hetki valkosipulia ja chiliä niin että öljy saa makua
-Lisää porkkana ja pavut, paista 2-4 minuuttia
-Lisää joukkoon fermentoitu tofu, ja pikku tilkka vettä, ja paista sekoitellen kunnes tofu liukenee kasvisten joukkoon
-Tarkista suola, mausta tarvittaessa soijalla, ja pirskota valmiin ruoan päälle seesamiöljyä

*Tarjoile keitetyn riisin kera sellaisenaan tai lisukkeena. Ole varovainen suolan kanssa, sillä fermentoitu tofu on usein aika suolaista. Myös chilin kanssa on parasta olla tarkkana, etenkin, jos käytät tässä chiliöljyyn säilöttyä tofua.
Porkkanan voit korvata tässä jollain muulla kasviksella, kuten sellerillä, maa-artisokalla tai kesäkurpitsalla. Myös siitakkeita tai herkkusieniä kannattaa kokeilla :)

Ei kommentteja: