perjantai 21. marraskuuta 2014

Punajuuri-Bataattikeitto

Koleita talvipäiviä tasapainottaa mukavasti lämmin keitto.

3 About nyrkinkokoista punajuurta
1 Pieni bataatti
1 Keskikokoinen sipuli
1 l Kasvislientä tai vettä
2-3 rkl Vegefraíchea
2 tl Balsamiviinietikkaa
1/2 Sitruuna
1 rkl Kuivattua timjamia
1 tl Kuminansiemeniä
suolaa ja pippuria

-Pese ja kuori punajuuret ja bataatti. Poista kovat kannat
-Hienonna sipuli ja kuutioi punajuuret ja bataatti, laita sivuun
-Rouhi kuminansiemeniä hieman morttelilla
-Kuumenna liemi kattilassa kiehuvaksi, ja lisää punajuuret, bataatti, sipulisilppu, kumina ja timjami
-Keitä kunnes kasvikset alkavat pehmetä
-Nosta kattila levyltä, ja aja keitto tasaiseksi sauvasekoittimella
-Vähennä lämpöä, nosta kattila takaisin levylle, lisää vegefraíche ja balsamiviinietikka, hauduttele keittoa kunnes koostumus on sopivan paksu, ja mausta sitruunamehulla
-Maista, lisää tarvittaessa suolaa ja mausta pippurilla.

*Tarjoa lisukkeena paahdettua patonkia. Valitse kasvikset koon mukaan. Punajuurta tulisi olla tässä vähän enemmän kuin bataattia. Mikäli kasviksia jää yli, kuutioi ne, paista niille pannulla vähän väriä, ja koristele valmis keitto punajuuri ja/tai bataattikuutioilla. Käytä keiton maustamiseen maun mukaan joko musta- tai maustepippuria.

Ei kommentteja: