1 Keskikokoinen kesäkurpitsa
1 Rasia ruskeita herkkusieniä
2 Porkkanaa
15 cm Purjon vaaleaa osaa
Tuoretta timjamia
2 Valkosipulinkynttä
1-2 rkl Vehnäjauhoja
3 dl Kasvislientä tai vettä
1 dl Kaurakermaa
2 rkl Vegefraichea
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen
-Pese ja perkaa kasvikset ja sienet. Viipaloi porkkana ja purjo, viipaloi tai paloittele sienet, ja leikkaa kesäkurpitsa paksuhkoiksi paloiksi ja itketä se
-Nypi sillä välin muutama ruokalusikallinen timjaminlehtiä johonkin kippoon, ja hienonna valkosipulinkynnet
-Kuumenna pannulla loraus öljyä, ja paista siinä kesäkurpitsaan vähän väriä. Nosta valmiit kesäkurpitsat sivuun
-Lisää pannulle tarvittaessa öljyä, lisää valkosipuli, ja paista siinä hetki purjoa ja porkkanaa
-Lisää sienet, ja paista kunnes niistä irronnut neste ei enää lainehdi pannulla, ja lisää kesäkurpitsa
-Sirottele vehnäjauhot pannulle, ja sekoittele kunnes seos on tasaista, ja lisää timjami ja kaada liemi ja kasviskerma pannulle
-Sekoittele miedolla lämmöllä kunnes seos sakenee, ja sekoita joukkoon vegefraiche
-Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla, tarjoile tuoreeltaan
*Tarjoile lisukkeena keitettyä riisiä tai perunoita. Herkkusienet kannattaa myös korvata maidottomilla metsäsienillä. Purjon sijaan voit käyttää myös keltasipulia. Yksi keskikokoinen sipuli riittää, sillä se on vahvemman makuista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti