torstai 22. marraskuuta 2012

Xi Fan

Xi Fan on siis variaatio aikaisemmin esittelemästäni Congeesta. Toisin kuin veteen keitettävä congee, Xi-Fan keitetään yleensä täytteiden kanssa sopivassa liemessä.

1 dl Riisiä (ei pitkäjyväistä)
9-12 dl Kasvislientä
3 Viipaletta tuoretta inkiväärinjuurta
1 Valkosipulinkynsi
Suolaa
Soijakastiketta
Seesamiöljyä
 
Täytteitä, kuten:
Porkkanaa
Perunaa
Paprikaa
Maissia
Herneitä
Papuja
Parsaa
Kevätsipulia
Broccolia
Kiinankaalia
Paksoita
Bambunversoja
Pavunituja
Vesikastanjoita
Kuivattuja, punaisia taateleita
Kuivattuja siitakesieniä
Kuivattuja tiikerililjan nuppuja
Tofua
Kananmunaa

-Valitse puuroosi kahdesta neljään täytettä, suunnilleen kourallinen kutakin. Valitse täytteet listasta, tai yhdistele omien mieltymysten kanssa
-Esikäsittele ja perkaa täytteet tarvittaessa. Pilko ainekset sopiviksi
-Laita kuivatut ainekset likoamaan hyvissä ajoin. Voit esim. liottaa niitä yön yli jääkaapissa
-Pilko muut ainekset sopiviksi paloiksi, ja purista valkosipulinkynsi liemeen
-Mittaa liemi ja riisi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi
-Vähennä lämpöä ja anna poreilla hiljalleen välillä sekoitellen kunnes riisi ja kasvikset pehmenevät ja koostumuksesta tulee puuromaista velliä
-Xi Fan on valmista kun riisit ovat sopivasti puuroutuneet, ja kasvikset pehmenneet. Poista inkivääriviipaleet, ja tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Minimikeittoaika on n. 1 tunti, ja voit halutessasi lisätä vettä
-Lopuksi sekoita joukkoon soija ja lisää seesamiöljy
-Valmiin ruoan voi koristella esim. hienonnetulla kevätsipulilla.

*Sekasyöjien Xi Faniin kuuluu usein kananmuna, joka sekoitetaan tuoreena keitinliemeen kypsennyksen aikana, ja sekoittuu hiutaleiksi keittoon.

Ei kommentteja: