torstai 7. helmikuuta 2013

Doufu Li Ji Hui Fan

Eli Tofua Currykastikkeessa kiinalaisittain. Tämä on muunnokseni kiinalaisravintoloiden tutusta annoksesta, eli currykanasta (Gai Li Ji Hui Fan).

300g Kiinteää tofua
1 Sipuli suikaloituna
2 Valkosipulinkynttä viipaloituna
2-3 rkl Curryjauhetta
1 tl Raastettua inkivääriä
1 tl Tuoretta chilipalkoa tai cayennenpippuria
1 tl Fariinisokeria
1/2 -1 tl Suolaa
Seesamiöljyä
Öljyä paistamiseen

Suurustukseen:
2 rkl maissitärkkelystä
Vajaa dl vettä

Lisäksi:
Hienonnettua kevätsipulia
Keitettyä riisiä

-Valuta ja kuutioi tofu
-Kuumenna öljy pannussa, ja laita tofu paistumaan. Mausta kevyesti suolalla paistamisen aikana, ja paista tofuihin hieman väriä. Nosta sivuun, ja pirskottele valmiille tofulle hieman seesamiöljyä
-Lisää tarvittaessa öljyä pannulle, ja kuullota siinä hetki inkivääriä, valkosipulia ja chiliä/Cayannea
-Lisää sipuli ja loput mausteet, kuullota hetki
-Sekoita joukkoon tofu, kaada suuruste pannulle, kiehauta, ja sekoita hyvin
-Tarkista suola ja sokeri, lisää tarvittaessa. Tarjoile keitetyn riisin kera

*Mikäli kastikkeesta tulee liian paksua, lisää hieman vettä. Sopiva paksuus on vanukasmainen, notkeahko kastike. Tofun ei kuitenkaan ole tarkoitus uida kastikkeessa. 

Ei kommentteja: