Nakkistroganoffini on tietysti vegeversio perinteisestä lehmä-stroganoffista, mutta on paitsi lihattomampaa, myös edullisempaa, ja herkullista:
n.2-300g Vegenakkeja
1 Iso sipuli
2-3 Valkosipulinkynttä
3 rkl Vehnäjauhoja
n.5 dl Kylmää vettä
1-2 rkl Tomaattipyreetä
1 tl Kuivattua timjamia
2 rkl Vegesmetanaa
1 Maustekurkku kuutioina
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen
-Ota pakastevegenakit jääkaappiin sulamaan jo edellisenä päivänä. Paloittele nakit
-Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet
-Lämmitä öljy tai voi pannulla ja paista nakkeihin hieman väriä, nosta sivuun
-Lisää pannulle valkosipuli ja sipuli. Kuullota pehmeäksi
-Lisää jauhot pannulle, ja ruskista kunnes seos saa väriä. Ole varovainen ettei seos pala
-Lisää vesi koko ajan sekoittaen. Käännä tässä vaiheessa levyä pienemmälle lämmölle.
-Nosta nakit takaisin lihat pannulle ja sekoita hyvin
-Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla, ja lisää pyree
-Hauduttele seosta rauhassa miedolla lämmöllä vajaa tunti, kunnes neste haihtuu ja kastike alkaa saeta.
-Viimeiseksi lisää kastikkeeseen smetana ja maustekurkkukuutiot.
-Tarjoile kuorinperunoiden tai muusin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti