maanantai 15. syyskuuta 2014

Kimchi-dubuguksu

500g Jjajangmyeon-nuudeleita
250g Esikäsiteltyä kiinteää tofua
200g Kaalikimchiä
n.10cm Purjonlehtiä
n.10cm Purjon valkoista osaa
2 Keskikokoista porkkanaa
4 Kuivattua siitakesientä
Öljyä paistamiseen
Seesamiöljyä maustamiseen
Suolaa tarvittaessa

Koristeluun:
Hienonnettua kevätsipulia
Paahdettuja seesaminsiemeniä
Seesamiöljyä
 
Kastike:
1 tl Gochujang-chilitahnaa
2 rkl Fariinisokeria
1/2 dl Soijaa
1 tl Tummaa soijaa
1 tl Kirkasta riisiviinietikkaa
-Sekoita kastikeainekset kipossa, laita sivuun

-Sienet kannattaa laittaa kylmään veteen jääkaappiin likoamaan jo edellisenä päivänä. Kun sienet ovat lionneet, poista kannat jos ne ovat kovia
-Keitä nuudelit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja laita sivuun
-Perkaa ja suikaloi kasvikset, ja viipaloi sienet
-Suikaloi tai kuutioi esikäsitelty tofu, suikaloi kimchi, ja viipaloi purjo, purjonlehdet ja sienet
-Kuumenna laakealla pannulla tilkka öljyä ja lisää vihannekset
-Kuullota kunnes ne alkavat pehmetä, ja lisää kimchi, sienet ja tofu, ja sekoita. Kaada päälle kastike, sekoita hyvin
-Lisää tarvittaessa tilkka sienten liotusvettä, ja hauduttele sekoitellen muutama minuutti. Käännä levy pois päältä
-Kaada nuudelit pannulle ja sekoittele hyvin kunnes ne taas lämpenevät
-Pirskottele valmiin ruoan päälle seesamiöljyä ja tarjoile tuoreeltaan.

(Suikaloitua kimchiä)

*Jjajangmyeon-nuudelit muistuttavat pastaa, joten jos niitä ei ole saatavilla, ohut spagetti käy tähän vallan mainiosti, jolloin ruoasta tulee tietenkin Kimchi-dubupasta :)
Riisiviinietikan voi hyvin korvata tässä myös sitruunamehulla.
Voit käyttää tähän niin säilyke, kuin kotikimchiä. Perinteisesti kimchi maustetaan usein kala-, rapu-, tai osteriuutteella- tai hiutaleilla, joten sekä allergikkojen että kasvissyöjien kannattaa tarkistaa tuoteselosteesta onko esim. säilykekimchissä kalatuotteita. Ainakin A+ Hosan:in säilykekimchi on "eläimetöntä".

Ei kommentteja: