2 dl Couscousia
1/2 dl Mustia seesaminsiemeniä
1 Sitruuna
2 1/2 dl Kasvislientä tai vettä
1/2-1 tl Kurkumaa
Suolaa ja pippuria
Loraus öljyä (mielellään pähkinäöljyä)
-Paahda seesaminsiemenet ja laita sivuun
-Pese ja raasta keltainen osa sitruunankuoresta talteen, ja leikkaa hedelmä puoliksi. Purista toisesta puolikkaasta mehu talteen
-Sekoita laakealla pannulla sitruunamehu, kasvisliemi ja couscous-suurimot
-Kuumenna sekoitellen kunnes couscous imee nesteen. Käännä levy pois päältä
-Lisää joukkoon kurkuma, sitruunankuoret, seesaminsiemenet ja öljy, ja sekoita hyvin
-Mausta suolalla ja pippurilla, sekoittele kuohkeaksi
*Tämä on hyvää sellaisenaan, tai esim. salaatin ja hedelmien kera. Sekasyöjät voivat tarjota tämän myös esim. grillikanan tai katkarapujen kyytipoikana.
Kurkuma on tässä lähinnä värin vuoksi. Kurkumalla on oma, lempeä arominsa, joten sitä voi laittaa vähän enemmänkin. Muista kuitenkin, että kurkuma värjää helposti myös puulastan kauniin keltaiseksi o_O
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti