Eli haudutettua seitania ja vihanneksia japanilaisittain, sekä iloa pakasteista :)
300g Maustamatonta seitania suupaloiksi leikattuna
300g Lootuksenjuurta (pakaste)
200g Viipaloituja bambunversoja
200g Sokeriherneitä (pakaste)
2 Porkkanaa
5 Kuivattua siitakesientä
Öljyä paistamiseen
Liemi:
5 dl Dashia
1 1/2 dl Miriniä
3/4 dl Soijaa
2-3 rkl Sokeria
-Sekoita ainekset keskenään
-Laita siitakesienet likoamaan lämpimään veteen n. puolta tuntia ennen ruoanlaittoa, tai kylmään veteen jääkaappiin edellisenä iltana. Leikkaa lionneet sienet viipaleiksi tai paloiksi
-Huuhtele bambunversot. Sulata lootuksenjuuret ja leikkaa puoliksi jos ne ovat isoja. Kuori ja siivuta porkkana. Sulata sokeriherneet
-Lämmitä öljy laakealla pannulla ja paista seitania hetki
-Lisää kaikki vihannekset paitsi sokeriherneet ja paista muutama minuutti. Kaada pannulle liemi ja kiehauta
-Vähennä lämpöä ja peitä kannella. Hauduta ruokaa miedolla lämmöllä n. 1/2 tuntia
-Lisää sokeriherneet ja jatka hauduttamista ilman kantta kunnes neste on haihtunut alle puoleen
-Nosta pannu levyltä ja tarjoile ruoka tuoreeltaan keitetyn riisin kera.
*Nishime tunnetaan myös nimellä Iri-dori, ja Chikuzenni, etenkin, jos ruoassa on kanaa. Nimierot johtuvat pääosin eri alueiden keittiöistä. Usein Nishimen nimellä kulkevassa ruoassa on kanaa tai porsasta, mutta tällaiseen vegeversioon sopii mainiosti seitan tai tofu. Noita suosittelee tähän myös valmista tölkkiseitania, jota löytyy useimmista aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä. Valuta ja huuhtele tölkkiseitan ennen käyttöä, sillä se on usein öljyistä.
Joskus perinteinen, Iri-dori niminen Nishime on aavistuksen "mausteisempaa" sillä liemeen lisätään usein riisiviinietikkaa ja sakea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti