torstai 3. helmikuuta 2011

Soijapaloja Hoisin-kastikkeessa

150g Vaaleita soijapaloja
10 cm Purjon vihreää osaa
4 Kuivattua Siitakesientä
1 tlk (225g) Bambunversoja
Kämmenen kokoinen, n.2cm:n paksuinen viipale Juuriselleriä
2 rkl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
2 Hienonnettua valkosipulinkynttä
2 rkl Hoisin kastiketta
Öljyä paistamiseen
Suolaa tarvittaessa
 
Marinadi:
1 rkl Fariinisokeria
1 rkl Soijakastiketta
1 rkl Tummaa riisiviinietikkaa
1 rkl Maissitärkkelystä
1/2 tl Suolaa

-Soijapalat kannattaa laittaa likoamaan jääkaappiin jo edellisenä päivänä
-Laita kuivatut sienet likoamaan veteen n. puoleksi tunniksi, ja kuori juuriselleriviipaleesta pois kovat kuoret, ja suikaloi juuriselleri ohuiksi nauhoiksi
-Kiehauta soijapalat pehmeiksi vedessä, johon on lisätty 2 tl tummaa riisiviinietikkaa ja suolaa. Siivilöi ja huuhtele palat kylmällä vedellä
-Sekoita marinadi soijapalojen joukkoon
-Suikaloi purjo sopiviksi paloiksi ja suikaloi sienet
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista soijapaloihin vähän väriä. Lisää tarvittaessa öljyä, soija saattaa imeä sitä. Nosta valmiit palat sivuun
-Lisää pannulle tarvittaessa öljyä, kuumenna, ja lisää inkivääri
-Lisää juuriselleri, ja kuullota pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja purjo, ja kuullota hetki
-Lisää bambunversot, sienet, ja soijapalat, sekoita
-Lisää Hoisinkastike ja jatka paistamista kunnes kastike on tasaisesti sekoittunut ruokaan

*Tarjoile keitetyn riisin kera. Voit halutessasi korvata siitakesienet kuivatuilla mustasienillä, jotka vaativat lyhyemmän liotusajan. Koristele annos halutessasi ruoho- tai kevätsipulisilpulla, tai vaikka paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Ei kommentteja: