tiistai 30. lokakuuta 2012

Pienet Rieskapizzat

Valitse tarjolle sopivasti erilaisia täytteitä. Tarkkoja raaka-ainemääriä en laita tähän, joten jokainen syöjä voi täyttää oman pikkupizzansa haluamallaan tavalla :)

Lapin rieskasia
Vegesmetanaa, tai Tomaattikastiketta
Suunmukaisia juustokeraasteita

Erilaisia täytteitä, esim:
Herkkusieniä
Aurinkokuivattua tomaattia
Paprikaa
Parsaa
Paistettua kesäkurpitsaa
Ananasta
Sipulia
Jalapenoa viipaleina
Paahdettuja kikherneitä
Silkki-, tai puuvillatofua muruina tai kuutioina
Seitania paloina tai suikaleina
Keitettyä soijarouhetta
Vegonia
Juustokekuutioita
Suikaloitua vegeleikelettä
Eilisen tofun, seitanin tai tms. paistin. jämät kuutioina

Lisäksi:
Hienonnettuja tuoreyrttejä
Hienonnettua kevätsipulia
Rouhittua pippuria
Chilikastiketta
Valkosipulia

-Vuoraa uunipelti leivinpaperilla
-Laita rieskaset uunipellille, ja uuni lämpeämään 225-250'C asteeseen (oman uunin tehosta riippuen)
-Voitele rieskaset kastikkeella tai smetanalla, ripottele päälle juustokeraastetta ja lisää mausteita maun mukaan (esim. valkosipulia tai pippuria)
-Laita rieskasille täytteitä mielen mukaan
-Paista rieskasia kunnes juustoke pehmenee ja leivän reuna saa vähän väriä

*Valitse kolmesta viiteen täytettä, äläkä yritä ahtaamisen maailmanennätystä. Vältä myös kovin kosteita täytteitä ettei pizzasi valu pellille. Tomaattiallergikoille ja -yliherkille suosittelen myös tomaatitonta pizzakastiketta.
Sekasyöjät voivat tietenkin halutessaan laittaa tähän rintamaitojuustoa tai jotain kuollutta elukkaa, mutta nämä onnistuvat mainiosti ilmankin :)

1 kommentti:

Leena kirjoitti...

Muullleee! Nom nom.