keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Kikhernekeitto

800g (2 prk) Säilykekikherneitä3-5 Valkosipulinkynttä
n.3x4 cm:n Pala tuoretta inkivääriä
1 Tuore, sopivan kipakka chilipalko
2 tl Korianterinsiemeniä
2 tl Juustokuminaa
1 tl  Kuminansiemeniä
Muutama maustepippuri
n. 10 dl Vettä, tai kasvislientä
n. 1/2 Sitruunan mehut
Suolaa
Öljyä paistamiseen ja keittoon
Tuoretta korianterisilppua

-Huuhtele kikherneet lävikössä, jauha kokonaiset mausteet morttelissa. Perkaa ja hienonna chili, ja kuori ja hienonna inkivääri
-Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota siinä hetki valkosipulia, chiliä ja inkivääriä
-Lisää mausteseos, ja jatka paistamista kunnes mausteet alkavat tuoksua
-Kaada joukkoon n.8 dl vettä, kikherneet, ja 1 rkl suolaa. Sekoita seos tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää tarvittaessa vettä
-Lisää hieman öljyä, ja keittele soppaa koko ajan sekoitellen, kunnes koostumus on sopiva. Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Lisää lopuksi sitruunamehu, sekoita hyvin, ja tarjoile korianterisilpun ja leivän kera.

*Ohje on myös helppo puolittaa jos laitat keittoa vain itsellesi (minulla oli taas ruokailijoita paikalla). Potkua keittoon saat lisäämällä hieman tuoretta chiliä, ja raikasta väriä saat lisäämällä ripauksen kurkumajauhetta. Paista se valkosipulin ja inkiväärin kanssa. Jos sinulla ei ole sauvasekoitinta, käytä blenderiä. Kaada vesi ja herneet blenderiin, ja lisää sitten valmis tahna mausteiden joukkoon. Mikäli käytät kuivia kikherneitä, ryöppää ne seuraavasti ennen käyttöä:

Kikherneiden keittäminen:

-Liota herneitä yön yli kylmässä vedessä, huuhtele herneet hyvin
-Laita herneet kattilaan ja kaada niille vettä niin että ne peittyvät
-Keitä herneitä miedolla lämmöllä 1-2 tuntia kunnes ne pehmenevät. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä.
-Jäähdytä herneet tarvittaessa, käytä halutulla tavalla

Ei kommentteja: