torstai 25. huhtikuuta 2013

Hiusmajoneesi

Ohjeesta tulee yksi annos joka riittää pitkillekin hiuksille:

1 Kananmuna
2 rkl Omenaviinietikkaa
2 Valkosipulinkynttä
1 tl Sokeria
1-2 dl Jojoba-, risiini-, tai manteliöljyä

-Jos haluat vaalentavan tai kirkastavan hoidon, korvaa mainittu etikka sitruunamehulla.
-Sokeri suojelee hiusten kosteutta ja edesauttaa kiiltoa, mutta sen voi halutessaan jättää pois.
-Valkosipuli kannattaa ohjeeseen hienontaa tai käytä puristinta.
-Ota ainekset huoneenlämpöön n. puolta tuntia ennen valmistusta.

Lisäksi:
Blenderin (miel. sellainen malli jonka kannessa on erillinen aukko josta aineksia voi lisätä sekoitettaessa), tai sauvasekoittimen ja kipon sekoitukseen.

Valmistus blenderissä:
-Riko kananmuna sekoitusastian pohjalle ja lisää etikka, valkosipuli ja sokeri
-Laita kansi paikoilleen ja sekoita hiljaisimmalla vauhdilla hetki.
-Ala varovasti lisätä öljyä ohuena norona kannessa olevan reiän kautta. Kun seos näyttää vaahtoutuvan (=Emulsio) , se on hyvä merkki.
-Jatka sekoitusta ja kaada öljy loppuun. Majoneesi muuttuu, no, majoneesimaiseksi, aika nopeasti.

Valmistus sauvasekoittimella:
-Riko kananmuna sekoituskipon pohjalle, lisää etikka, valkosipuli ja sokeri
-Kaada öljy varovasti ainesten päälle, niin että see jää pinnalle omaksi kerroksekseen.
-Laske sauvasekoitin pohjaan asti, sekoita hetki samalla nostaen sekoitinta ylöspäin jotta se tavoittaa öljyn. Kun seos näyttää vaahtoutuvan, se on hyvä merkki, ja majoneesin pitäisi alkaa näyttää nopeasti majoneesilta.

Käyttö:
-Hiero majoneesi hiuksiin ja anna vaikuttaa n. 15-20 minuuttia
-Huuhtele pois ja pese hiukset tavalliseen tapaan

*Valmis hiusmajoneesi säilyy suljetussa purkissa jääkaapissa parikin viikkoa. Voit käyttää hiusmajoneesia huoneenlämpöisenä tai kylmänä, etenkin kesäkuumalla kylmä hiusnaamio on lisäksi virkistävä.
Valitse tähän öljy hiustesi laadun tai hiusongelmasi mukaan. Esim. Jojoba sopii kuiville ja karheille hiuksille, risiini hennoille tai rasvoittuville, ja manteli ohuille ja hauraille hiuksille. Voit kokeilla myös oliiviöljyä, joka sopii kuiville hiuksille, tai juoksevaa kookosrasvaa, joka on mainio apu käsitellyille hiuksille. Voit lisätä öljyn joukkoon myös hiusongelmiisi sopivaa eteeristä öljyä.
Hiusmajoneesi on suhteellisen mautonta, eikä sitä ole tarkoitettu ruoanlaittoon, sillä jojobaöljy on lievästi myrkyllistä. Lisäksi etenkin risiiniöljy on voimakas laksatiivi. Ruokamajoneesin ohjeen olen postannut jo aikaisemmin.

Ei kommentteja: