maanantai 6. kesäkuuta 2011

Tofun paistaminen/friteeraus kotona

Paistaminen antaa tofulle mukavan rakenteen ja miellyttävää makua. Friteeraaminen puolestaan tarkoittaa tofun jauhotusta tai dippaamista frittitaikinaan ennen uppopaistamista. Valmiiksi friteerattua tofua voi löytää esim. etnisistä marketeista, mutta sitä on myös helppo paistaa itse.

Tarvitset:
Palan kiinteää tofua
Maissitärkkelysjauhoa
Pannun ja kasviöljyä paistamiseen :)

-Huuhtele, valuta ja kuivaa tofu hyvin
-Kuutioi/viipaloi tofu sopiviksi paloiksi. Voit vielä kuivata paloja painelemalla niitä varovasti pyyhkeellä tai talouspaperilla
-Lusikoi vähän maissitärkkelysjauhoja lautaselle, ja pyörittele tofunpalat jauhoissa. Karistele ylimääräiset jauhot pois
-Kaada pannun pohjalle öljyä niin että pohja peittyy, ja muodostuu n. sentin öljykerros

-Kuumenna öljy, ja lisää tofupalat pannulle. Älä friteeraa liikaa kerralla, jotta voit helpommin käännellä paloja
-Kääntele paloja tasaisesti paistamisen aikana, jotta palat saavat väriä tasaisesti joka puolelta. Valmiit tofut ovat kauniin kullankeltaisia ja pinnalta rapeita
-Valuta valmiit palat ja nosta sivuun käyttöä varten.

Frittitaikina tofulle:

Jos haluat frittitaikinoida tofun, sekoita 1 1/2 dl vehnäjauhoja ja vajaa 1 tl suolaa. Lisää kylmää vettä niin, että saat liisterimäisen taikinan. Kuohkeamman taikinan saat lisäämällä jauhoseokseen myös 1/2 tl leivinjauhetta.
Kuivaa käsitellyt tofupalat hyvin, dippaa taikinaan, ja uppopaista kuumassa öljyssä.

*Voit myös uppopaistaa tofun runsaammassa öljyssä, tai ilman maissitärkkelysjauhoja.
Parhaan paistotuloksen saat jos työstettävä tofu on huoneenlämpöistä.
Jos haluat marinoida tofun ennen paistamista, käytä mielellään öljypohjaista marinadia. Pyyhi marinadi pois ennen paistamista. Kosteus saa rasvan roiskumaan. Voit myös sirotella valmiille paloille hieman suolaa tai mausteita, käyttötarkoituksesta riippuen.
Friteerattu tofu sopii kaikenlaisiin aasialaistyylisiin kasvisruokiin, ja ihan kotoisaankin kasvisruokavalioon. Friteerattu tofu sopii perusruoan lisäksi niin keittoihin ja salaatteihin, sekä nuudelien ja ranskanperunoiden kaveriksi ;) Tofua voi paistaa myös lihan seuraksi, kuten mm. kiinalaisessa keittiössä on usein tapana tarjota tofua ja lihaa yhdessä.

Kaikenlainen, kiinteä tofu sopii friteeraatavaksi, ja myös savutofua voi kokeilla. Esimerkkikuvissa paistuu Alpro Soya maustamaton luomutofu.

Ei kommentteja: