keskiviikko 15. elokuuta 2012

Seitan-wok

1 Paketti (2-250g) vehnänuudeleita
n. 300g Esikeitettyä, suikaloitua seitania
4 Siitakesientä
1 Punainen paprika
1 Vihreä paprika
8 Minimaissia
n.200 g Ananasta
2 Kevätsipulinvartta
2 Hienonnettua valkosipulinkynttä
1-2 rkl (n.1/4 palaa) Palmusokeria
3 rkl Vihreää currytahnaa
2 dl (1 purkki) Kookoskermaa
1 Limetti
Suolaa
Seesamiöljyä
Kasviöljyä paistamiseen

Marinadi seitanille:
1 rkl Chiliöljyä
1 tl Tummaa soijakastiketta
1 rkl Riisi- tai balsamiviinietikkaa
1 tl Palmusokeria
1 tl Hienonnettua, tuoretta inkivääriä
Loraus soijakastiketta
1/2 tl Suolaa

-Sekoita ainekset yhteen ja sekoita esikeitettyyn, kuivaksi puristeltuun seitaniin
-Anna maustua yön yli. Tämä kannattaa siis tehdä jo edellisenä päivänä

-Keitä nuudelit semikypsiksi, huuhtele kylmällä vedellä
-Huuhtele ja perkaa paprika, huuhtele maissit, ja perkaa sienet
-Paloittele paprika ja maissit, suikaloi sipuli, viipaloi tai paloittele sienet, ja paloittele ananas suupaloiksi
-Raasta limetin vihreä kuoriosa talteen, ja purista limetistä mehut
-Kuumenna pannulla hyvä loraus öljyä ja kuullota siinä hetki valkosipulisilppua. Lisää seitan ja paista kunnes seitan saa hieman väriä. Mausta paistamisen aikana kevyesti suolalla, ja nosta paistettu seitan sivuun
-Lusikoi pannulle currytahna, paista hetki, kunnes tahna alkaa tuoksua, ja kaada joukkoon kookoskerma. Huuhtele purkki pannulle tilkalla vettä ja sekoita joukkoon kasvikset ja seitan, limetinkuoriraaste ja limettimehu
-Hauduttele miedolla lämmöllä kunnes koostumus on sopiva. Tarkista suola, lisää tarvittaessa
-Sekoita joukkoon nuudelit ja tarjoile limettilohkojen kera

*Seitanin voi tarvittaessa korvata tofulla. Mitä suuremmassa öljymäärässä paistat seitanin, sitä mehevämpää siitä tulee.

Ei kommentteja: