Tällä kertaa kaupan vihannestiskiltä tarttui mukaan tällaista herkkua, ja iki-ihana, anismainen tuulahdus:
2 Pientä salaattifenkolia
1 Pienehkö sipuli
3 dl Kasvislientä
1 Valkosipulinkynsi
1-2 dl Kasvikermaa
1 rkl Vehnäjauhoja
1 rkl Ravintohiivahiutaleita
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen
-Huuhtele fenkolit, leikkaa lehtiosa irti ja laita sivuun. Poista kova kantaosa ja tarvittaessa päällyskerros jos se näyttää huonolta
-Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi
-Suikaloi tai paloittele fenkolit pieniksi, ja lorauta pannulle öljyä kuumenemaan
-Kuullota fenkoleita ja sipulia öljyssä, kunnes sipuli alkaa näyttää läpikuultavalta
-Kaada pannulle lientä niin että fenkolit peittyvät, ja käännä levyä pienemmälle
-Hauduttele fenkoleita liemessä kunnes ne pehmenevät ja liemi on valtaosin haihtunut (lisää tarvittaessa lientä, vaikka se saakin haihtua kypsennettäessä)
-Lorauta lopulta pannulle kaurakermaa, niin että fenkolit taas peittyvät
-Sekoita hyvin, ja jatka hauduttamista välillä sekoitellen niin, että seos hieman paksunee
-Sirottele päälle vehnäjauhot, ja sekoita hyvin
-Mausta suolalla ja pippurilla, lisää ravintohiiva
-Tarjoa tuoreeltaan sitruunalohkojen, uusien, keitettyjen perunoiden, maun mukaisen pihvin, tai vaikka höyrytettyjen kasvisten kera.
*Annoksen voi lisäksi koristella fenkolien lehdillä tai vaikka hienonnetulla kevätsipulilla. Kivaa twistiä kastikeeseen saat lisäämällä ripauksen vahvaa chilikastiketta.
Itse pidän fenkolisattumista kastikkeessa, mutta jos haluat, voit myös ajaa kastikkeen tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä :)
Mikäli kastiketta jää tähteeksi, voit lisätä sen vaikka seuraavana päivänä pottumussuun ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti