Maissilastut ovat ihan perus nacho-lastuja lähikaupasta, varsinainen resepti piileekin siis dipissä :)
Ykädippi:
1 Pussillinen sipulikeittoaineksia (miel. Knorr)
1 Pussillinen sipulikeittoaineksia (miel. Knorr)
150-200g Silkkitofua
1-2 rkl Vegefraichea
1-2 rkl Vegefraichea
Loraus kaurakermaa tai vettä
1/2 dl Jauhettua valkopippuria
Ripaus jauhettua maustepippuria
1/2 dl Jauhettua valkopippuria
Ripaus jauhettua maustepippuria
Ripaus chilijauhetta- tai kastiketta maun mukaan
Keltaista ja/tai vihreää elintarvikeväriä
-Leikkaa silkkitofu neljään osaan, kiehauta, valuta ja jäähdytä
-Murustele jäähtynyt tofu sekoitusastiaan, ja lisää sipulikeittoainekset
-Lisää vegefraiche ja nestettä niin että saat vetelähköä tahnaa
-Anna dipin tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia, sillä kuivat sipulinpalat imevät nestettä
- Lisää vielä lopuksi hieman nestettä kunnes koostumus on sopiva, ja värjää halutun ällöttäväksi ripauksella elintarvikeväriä.
*Tarjoiluastiaksi sopii tietenkin kaarimalja ;) Löysin oman, teräksisen "dippiastiani" sekatavara/tehtaanmyymälästä joka kauppasi myös armeijan tavaroita. Hinta oli jotain viitosen luokkaa.
Elintarvikevärin sijaan voit laittaa ripauksen kurkumaa tai curryjauhetta, jolloin saat myös lisää makua dippiisi. Voit halutessasi lisätä myös hieman hienonnettua ruohosipulia, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, tms. Suolaa ei tarvitse lisätä, sillä sipulikeitto on yleensä suhteellisen suolaista, sipseistä puhumattakaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti